Site Rengi

DOLAR 32,5386
EURO 34,8715
ALTIN 2.444,12
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Açıköğretim Sistemi Türkiye’de Her Meslekten Vatandaşa Öğretim Hizmeti Veriyor

15.08.2019
A+
A-

 Aktif arak öğrenim gören yaklaşık 1 milyon öğrenciye sahip olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi 58 farklı program ile Türkiye’de her kesimden, her meslekten vatandaşa yükseköğretim imkanı sunuyor.  
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nde Yaklaşık 1 milyon aktif öğrencinin 530 binini bir işte çalışanlar oluşturuyor. Çalışanların yanı sıra 18 bin engelli, 5 bin emekli, 25 bin ev hanımı ve 22 bin 50 yaş ve üzeri vatandaş Açıköğretim Sisteminin öğrencisi. Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenler İkinci Üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine yöneliyor. Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok farklı meslek grubundan kişi Açıköğretim öğrencisi oluyor. 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından 2002 yılında hayata geçirilen sınavsız İkinci Üniversite fırsatı, her geçen gün daha fazla öğrenciye kucak açıyor. Bir örgün programda kayıtlı olan veya herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olanlar sınavsız İkinci Üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabiliyorlar. 
İkinci üniversite kapsamında en çok tercih edilen programlar; Adalet, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Sağlık Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Web Tasarımı ve Kodlama, İlahiyat, Laborant ve Veteriner Sağlık ile İşletme olarak sıralanıyor. 2017-2018 öğrenim yılında yaklaşık olarak 300 bin kişinin birden fazla bölüm bitirerek mezun olduğu Açıköğretim Sisteminde İkinci Üniversiteye olan talep her geçen sene artıyor. 

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler Açıköğretim Sistemindeki ön lisans/lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler ise Açıköğretim Sistemindeki ön lisans programlarından birine kayıt yaptırabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.