Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

AK Parti ‘de Seçim Takvimi Netleşiyor

AK Parti ‘de Seçim Takvimi Netleşiyor
04.12.2023
A+
A-

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN TÜRK’te Dicle Canova’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yavuz yerel seçim hazırlıklarına ilişkin, ‘MHP ile kararın netleştiği noktadayız. Bütün büyükşehirleri paket olarak düşündük.’ ifadelerini kullandı.

Ekonomi kurmayları çok sıkı programın takipçileri olarak göreve devam ediyor. Belli trende geldikten sonra enflasyonun düşeceğini göreceğiz. Enflasyonun düşme trendinin görüleceği günlerin çok uzak olmadığını görüyorum.

Seçmen nakilleri durdu adeta. Usulsüz seçmen kayıtları olasın diye yapmıştık. Böyle bir birikme var. Bir yandan kurullar değişecek bir yandan da diğer kayıtlar yapılacak. Seçim takvimi içine denk geldiğinde 1 yıl uzasın dedik. Muhalefet partileri de çok soğuk bakmıyor. Hakim üyeler ve memur üyelere ilişkindir. Sadece bu seçime özel. Kura çekimi ile uğraşılmasın diye torba yasaya koyuldu. Anayasaya aykırı değil. Geçici madde bu seçime has.

İş birliği demiyoruz, ittifak diyoruz. İttifak kelimesi bize daha anlamlı. Terörle mücadelede güç birliğinin ne anlama geldiğini gördük. İstikrar bozulmadı, ittifakla yürüyor. MHP ile aynı noktadayız.

Seçimden sonra partilerin içinde sorgulamalar artacak demiştim. Bu böyle giderse, HDP masanın altından üstüne geçecek mi göreceğiz.

Memleket için ne daha hayırlı olur o noktadan hareket ediyoruz. İki genel başkan görüştüler. Kararın netleştiği noktadayız. Kampanya sürecindeki duruma bakarak yeni durum değerlendirmesi yapılabilir. Bütün büyükşehirleri paket olarak düşündük. Daha sonra 51 şehri konuştuk. 2019’un aynısı değil, 2009’un çok uzağında değiliz.

‘MHP İLE VARILAN NOKTA DİĞER İŞ BİRLİKLERİNİ BELİRLER’

İl sayısı veremeyiz üzerinde konuşmaya devam ediyoruz. İletişim kanallarının açık olduğunu söyleyebilirim. İşin büyük bölümünü MHP ile görüşme alıyor. HÜDA-PAR Yeniden Refah ve BBP ile temasımız var. Çok zaman baskımız yok. MHP ile varılan nokta diğer iş birliklerini belirler. 20 Şubat’a kadar çalışmaların devam etmesi mümkün. Ocak’ın çok ötesine geçeceğini düşünmüyorum

Hiç aramayacağımız bir aktör varsa İmamoğlu’dur. Millete hizmetkar olmayı siyasi başarı olarak görüyoruz. İmamoğlu’nun taş üstüne taş koymadığını millet biliyor. Böyle bir figür aramayız.

Önemli aktörlere bakarak İstanbul için karar verilecek. İsim anketlerine başlamadık. Aktörlerin hepsi çok önemli. En doğrusu nedir cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki heyet karar verecek. En güzel karar ortaya çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.