Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili’nden Kazım Kurt’a Zor Soru

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili’nden Kazım Kurt’a Zor Soru
02.07.2022
A+
A-

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının ödenmeyen haklarını gündeme getirdi. AK Partili Özcan: “Çalışanlarınıza bunların hemen ödenmesini istiyoruz” dedi. Kendini ‘işçi dostu olmakla‘ niteleyen Kurt’tan cevap gelmedi.

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde konuşan Murat Özcan: “Yılbaşı itibariyle devletimiz çalışanlara ‘enflasyon farkı’ adı altında % 30 iyileştirme yaptı. İlan etmiş oldukları zamların dışında yapmıştır bunu ama görüyoruz ki, Eskişehir’deki hiçbir belediye, çalışanlarına bu konuda en ufak bir işlemde bulunmamıştır. Yani enflasyon farkı adı altında bir ödeme tahahhüdünde bulunmamıştır. Gördüğümüz kadarıyla şirketlerinizde çalışan insanlar, ortalama 5 bin lira ile çalışmak zorunda kalmaktadır. Yol ve yemek masrafları da içindedir. Bunun aksi ise bizimle paylaşabilirsiniz, bize ulaşan bilgileri söylüyorum” dedi.

Özcan daha sonra şöyle devam etti: “Her zaman söylüyorum ki, Eskişehir’de CHP’li belediyeler ‘iktidara gelince bunu yapacağız, şunu yapacağız’ dediklerinde, iktidara gelmeden bunu yap ki görelim diyoruz. Şimdi bu Odunpazarı Belediyesi’nde şirketlerde ve kadrolu çalışan arkadaşlara önce enflasyon farkını ödemenizi, sonra da tahahüt ettiğiniz zam farkını ödemenizi istiyoruz. Sosyal demokrat bir belediye olarak emekçilerle ilgili yaptığınız açıklamalardaki sözleri Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının da hak ettiğinizi düşünüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.