Site Rengi

DOLAR 32,4993
EURO 34,8567
ALTIN 2.441,37
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

AK Parti Nebi Hatipoğlu’na bir dönem daha şans verebilmeli

09.04.2024
A+
A-

Faruk Karaçay, Hasan Gönen,Harun Karacan, Burhan Sakallı,Nebi Hatipoğlu… 2004’ten 2024’e Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları…. hepsi Aday oldukları dönemin konjonktürüne göre önemli isimleriydi.Ama Yılmaz Büyükerşen’e karşı kaybettiler.Projeleri vardı.ekipleri vardı ama hiçbiri sandıktan birinci olarak çıkmaya yetmedi. Üzgünüm ama Eskişehir’de hizmet ve Projeler sosyolojik gelişmelerin hatta ideolojinin gerisinde kalıyor. 2004 te kılpayı ve bana göre de hileyle kaybetmiş Faruk Karaçay’a ikinci bir şans verilmiş olsaydı,AK Parti’nin 2009 ‘da daha fazla şansı olurdu.seçim kaybetmiş aday maalesef tekrar değerlendirilmiyor.Ama Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey CHP’nin 2019’da kaybeden Adayı idi.Ahmet Ataç 2004’te kaybettikten 15 gün sonra sahaya inmiş ve ben kaybetmedim.tüm Türkiye’de Belediyeler AKP’ye bir şans verdi demiş ve 2009’da tekrar kazanıp 15 yıldır hep kazanıyor.Buradan yola çıkarsak Ahmet Ataç’tan 28 yaş daha genç ve ikbal vaad eden Nebi Hatipoğlu’na AK Parti, dolayısıyla Cumhur ittifakı ikinci bir şans vermeli ama bunun startını da gayri resmi de olsa hemen vermeli.Geçmişte bu şans Faruk Karaçay, Burhan Sakallı gibi isimlere de verilmiş olsaydı durum daha farklı olurdu.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu şehir’de Yerel seçimlerde hizmet ve Proje odaklı degil sosyolojik ve ideolojik gelişmelere göre sandığa gidenler sonuca etki ediyor.

2009 da Hasan Gönen’ için teknokratların hazırladığı bir YENİESKİŞEHİR projesi vardı.CHP’li Belediye ancak 10 yıl sonra yarım yamalak başlayabildi.

2014’te Harun Karacan için hazırlanmış Ali Fuat Güven bulvarını,Tülomsaş arazisi üzerine yapılacak köprüyle Acıbadem’in önüne daha doğrusu Behiç Erkin caddesine bağlamış olsaydı bugün Eskişehir’de trafik sorunu %50 daha azalmış olurdu.

2019’da Burhan Sakallı’nın projesi olan Yerinde kentsel dönüşüm başlamış olsaydı 45 bin insanımız depreme karşı daha güvenli konutlarda yaşardı.Çünkü Karapınar Gecekondu önleme projesi ve Vadişehir,Ihlamurkent mahallelerini sıfırdan konumlandırma Burhan Sakallı’nın yeterli birikimi zaten vardı.Analist bir akademisyen arkadaşım 38 bin farkla seçimi Yılmaz Hoca’ya kazandıran öğrenci ağırlıklı seçmenin üçte ikisi artık Eskişehir’de yaşamıyor.Mezun olup şehirden ayrıldılar.

Türkiye’de bir çok şehirde Oy yüzdesi düşen AK Parti’nin dolayısıyla Cumhur İttifakı’nın Eskişehir Özelinde oyu düşmedi,kendi seçmenini  sandığa  getirebilmesi.Odunpazarı,Mahmudiye, Seyitgazi ve Mihalıççık’ta seçimi alır Büyükşehir’de  de sonuca yaklaşırdı.

Nebi Hatipoğlu daha İYİ Parti deyken  Eskişehir Yerel seçimleri içim bir  öneride  bulunmuştu,Sağ tandanslı Partiler AK Parti, İYİ Parti ve MHP ortak bir adayla  seçime  girip  CHP’nin elinden  bu şehri  kurtarması mealinde  bir  açıklama yapmış ve ülke çapında ses getirmişti.O günkü  Partisi bu düşünceyi  benimsemeyince istifa edip AK Parti saflarına katılmıştı Peki Nebi bey’in  hesabı nasıldır Matematik  hesabına göre bu üç  Parti’nin 14 Mayısta aldığı oy 330 bini geçiyordu.Ama  siyasette 2×2 de 2+2 de her zaman çıkmaya biliyor.14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilligi  seçimlerinde yüzde 54 ü bulan  üç Partinin oyu, %40’ı zor bulmuştu.

87 bin oy alan  İYİ Parti’nin 14 mayıs ‘taki iki güçlü  figürü ayrı  partilerden  aday olmuş 6 ay seçim çalışması yapmış Melih Aydın sadece %3.59 unu  almış,bir kısmı Nebi Hatipoğlu’na destek verse de önemli bir  bölümü  CHP adayına kalmıştır.

AK Parti 2028’e kadar Milletvekilliği  görevi devam edecek olan Nebi Hatipoğlu ile gayri  resmi de olsa startı hemen  vermeli stratejisini bu şekilde kurtulamadı diye  düşünüyorum, yoksa 82 günlükei çalışmaya bu kadar oluyor

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.