Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

MemurSen İl Başkanı Akar: Ocak Ayı Zammını Değerlendirdi.

MemurSen İl Başkanı Akar: Ocak Ayı Zammını Değerlendirdi.
03.01.2024
A+
A-

Aralık ayı enflasyonu %2,93 olarak açıklandı. Buna göre Ocak ayı memur maaş zammı %49,25 olarak görülüyor. En düşük devlet memuru maaşı yaklaşık 31 bin lira civarı olacak gibi görünüyor, hayırlı olsun. Temmuz’da kamu çalışanlarına yapılan 8077 seyyanen artış Ocak ayı ücret artışından ETKİLENECEKTİR.

Bu konuda dile getirilen başkaca görüşler doğru değildir. Marketlerde çarşı pazarda çalışan ve emeklilere yapılan ücret artışlarını duyanlar üzülerek dile söylemeliyim ki eline kalemi alıp fiyat güncellemesine çoktan başlamışlardır!

Maaş artışları ne oranda yüzde kaç olursa olsun, sabit gelirli çalışan ve emekliler için en iyi zam, enflasyon hareketliliğinin durması, piyasa istikrarının yakalanmasıdır. Hali hazırda 7500 olan en düşük emekli maaşına Ocak zammının üstünde bir iyileştirme refah payı eklemesi mutlaka yapılmalıdır. Enflasyonist ortamların en çok mağdur olanı düşük ve orta gelirli sabit maaş alan emekli ve çalışan kesimidir.Bu kesimin enflasyon karşısında ezdirilmemesi için ilave zam ve refah payı elzemdir.

MemurSen/Eğitim Birsen İl Başkanı

İbrahim AKAR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.