Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Akar:Eskişehir Gençliği Kimsenin Deney Labaratuvarı Değildir

Akar:Eskişehir Gençliği Kimsenin Deney Labaratuvarı Değildir
09.10.2023
A+
A-

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı ve Memur-sen İl Temsilcisi İbrahim Akar;Eskişehir’imiz bir kültür, bir tarih, bir eğitim, bir gençlik, köklü medeniyet değerlerimizin beşiği bir şehirdir…Yunusemre’nin, Nasrettin Hoca’nın, Sücaaddin Veli’nin Battalgazi’nin, Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri’nin şehridir Eskişehir dedi

İbrahim Akar,Ancak maalesef birileri bu şehrin yapısını dokusunu bozmak için yoğun çaba ve uğraşlar içinde elinden geleni yapıyor. Burayı başıboş, herkesin gönlünce sorgusuz sualsiz her şeyi yaptığı, sabahlara kadar eğlenip, 24 saat hayat olan içki ve eğlence şehri olduğu imajını vermek istiyor.Buraya eğitim görmek için gelen gençleri daha okul kapısından adım atmadan kendi bataklıklarının içine çekmek istiyorlar.Buraya eğitim görmek için gelen gençleri daha okul kapısından adım atmadan kendi bataklıklarının içine çekmek istiyorlar.

Üniversiteler açıldığında düzenlenen içkili tanışma partileri, her türlü ahlaksızlığın ortaya döküldüğü festival adı altındaki organizasyonlar bunlara başlıca örnekler.

Kültümüze, ahlakımıza ve değer yargılarımıza aykırı her türlü organizasyonu nedense burda planlanıp hayata geçirilmek isteniyor. Gençliği ifsat etmek isteyen bu niyeti bozuk yapılar Eskişehir’i kendilerine bir deney laboratuvarı, bir uygulama sahası olarak mı görüyor diye düşünmeden geçemiyor insan! Eğer öyleyse çok işimiz var demektir.Bazen bu tarz faaliyetler bizzat şehrimizi yöneten yerel yönetimler eliyle veya doğrudan olmasa dolaylı destekleriyle yapılıyor.

Şehrimizin milletvekilleri ve siyasetçileri Prof Dr Ayşe n Gurcan , Fatih Dönmez , @SuleymannREYHAN başta olmak üzere, Valimiz kaymakamlarımız ve bu şehrin şehr-i eminleri bunların yapılmasına müsaade etmemeli, Eskişehir kimsenin deney sahası değildir diyerek bu konunun hassasiyetle üzerine gitmeliler.

Bu tarz faaliyetler karşısında bu duruma duyarlı hassasiyet taşıyan insanlar eleştiride bulunup bunlara her zaman karşı çıkıyor. Ancak nedense bu duyarlı kitleye karşı ilk ses Eskişehir’in yerel yöneticilerden geliyor. Böyle olunca da acaba bu şehri bu hale getirmek isteyenler bu şehrin yerel yöneticileri mi diye insan sormadan geçemiyor dedi

Memur-sen İl Temsilcisi İbrahim Akar;İşte bunlardan birisi daha karşımızda. Octoberfest!! Almanya’nın ünlü içki festivalini Eskişehir’e getiriyorlar.
14-15 Ekim tarihinde Botanik Parkında yapılacak. İki gün sürecek olan içki festivali biletli olup 18 yaş altı giriş yasakmış. Ve o günlerde Botanik parka halktan normal ziyaretçi girişi de olmayacakmış.

Onbinlerce öğrencinin eğitim gördüğü Osmangazi Üniversitesi yerleşkesinin yanıbaşında, ailelerin dinlenip piknik yapmak için gittiği mesire alanında, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş hutbesinin okunduğu Karacaşehir’in hemen dibinde bir içki festivali yapılacak. Buna benzer bir rezalet geçtiğimiz yıllarda da Eskişehir’de yapılmak istendi ancak dönemin Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız buna izin vermeyerek yapılmasını engellemişti.

Bizler bu duyarlılığı şimdiki Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’dan da bekliyoruz. Sayın valimiz @ValiAKSOY dan festival adı altında gençlerimizin içki ve benzeri ahlaksızlıklarla zehirlenmesine ifsat edilmesine müsaade etmemesini istirham ediyoruz.

İbrahim Akar,Gençlerimizin akıl ruh ve beden sağlığını korumak devletimizin asli görevlerinden bir tanesi. Bu rezilliklere üstelik umuma açık bir mesire alanında, doğal tabiat güzelliklerinin içinde olduğu bir parkın içinde yapılmasına, hatta hiçbir yerde olmasına müsaade edilmemelidir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.