Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Akşener: “Yerel seçimlerde İYİ parti olarak kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacağız”

Akşener: “Yerel seçimlerde İYİ parti olarak kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacağız”
26.08.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak sistemi üzerinden hem iktidar hem de muhalefet yüklenerek, “Önümüzdeki yerel seçimlerde ise İYİ parti olarak kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız. Biz varız, sizleri de bekleriz. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu hepinize birden sesleniyorum seçimlere ayrı ayrı girelim” dedi.

Akşener, Milletiyle Beraber İlelebet Muzaffer Kocatepe Buluşması etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Akşener, günlerdir kamuoyunun merakla beklediği konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında önce ittifak sisteminin Türk siyasetine uygun olmadığını ve zarar verdiğini savunan Akşener, “İttifak sistemi esas olarak Türk siyasetinin dinamiklerine zarar veriyor. Partilerin siyaset alanlarını gittikçe zayıflatıyor. Partilerin sorun çözme yetenekleri ellerinden alınıyor sadece oya tahvil edileceği düşünülen günlük polemikler yarışıyor. Marjinal siyasi ajandalar toplumun isteklerinin önüne geçiyor. İYİ Parti olarak bizim ittifak sisteminde gördüğümüz en büyük sorun ise en büyük milli güvenlik sorunu ise ayrılıkçı yapıların sistemin içine sızma çabasıdır. Biz ilk günden beridir buna karşıyız, kimin kiminle olduğu belli olmayan sadece sayısal çoğunluğu elde etmeye yönelen ilkesiz siyaseti reddediyoruz. Geçtiğimiz seçim sürecinin sonunda İYİ Parti olarak şunu çok iyi anladık ki ittifak sisteminin bu yapısı içerisinde milli bir siyaset mümkün değildir. İttifak sisteminin yapısı içerisinde sürdürülebilir bir başarıda mümkün değildir. İttifak yapısı içerisinde milletin kazanması da mümkün değildir. Bu yüzden iktidarı ile muhalefeti ile Türk siyaseti içi talep ettiğimiz yen anlayışın merkezi olmaya talibiz” dedi.

 

“Gelin hep birlikte tüm siyasi partiler ayrı ayrı seçimlere girelim”

Yaklaşan yerel seçimlere İYİ Parti’nin tek başına gireceğini belirten ve diğer partilere de bu yönde çağrıda bulunan Akşener açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Önümüzde yerel seçimler var. 2023 seçimlerini çantada keklik örenler şimdi de yerel seçimleri adeta bir genel seçim havasında değerlendirmeye başladı. Tüm gündemi sayısal oranları yarıştırarak ittifaklara çekmeye çalışıyorlar. Halbuki yerel seçim bir genel seçim değildir. Her yörenin ayrı bir özelliği vardır. Yereli ortadan kaldırmak demokrasiyi ortadan kaldırmaktır. Önümüzdeki yerel seçimlerde ise İYİ parti olarak kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız. Bu vesile ile buradan tüm siyasi partilere yani iktidarından muhalefetine açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum gelin hep birlikte vatandaşlarımızın siyasi tercihlerine ve yerel özelliklerini yansıtacağı bir rekabet ortamı oluşturalım. Gelin hep birlikte tüm siyasi partiler ayrı ayrı seçimlere girelim. Biz varız, sizleri de bekleriz. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu hepinize birden sesleniyorum seçimlere ayrı ayrı girelim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.