Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Aktar esnafından vatandaşlara ‘kara mürver’ tavsiyesi

Aktar esnafından vatandaşlara ‘kara mürver’ tavsiyesi
07.12.2023
A+
A-

Eskişehir’de soğuk havanın kendisini hissettirdiği günlerde yoğunluk yaşayan aktarlar, antioksidan özelliği bulunan kara mürver bitkisinin soğuk algınlıklarına karşı faydalı olacağını tavsiye etti.

Kış aylarında kendini grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korumak isteyen vatandaşlar doğal çözüm yolları için aktarların yolunu tutuyor. Vatandaşlar kekik, limon, adaçayı, zencefil gibi ürünlere yönelirken, kara mürver bitkisine ayrı bir ilgi gösteriyor. Aktarlar koyu renkli tanelerden oluşan bitkinin halk tarafından fazla bilinmediğini söylüyor. Aktar esnafı, kış günlerinde hastalıklara karşı kara mürverin çeşitli şekilde tüketilebildiğini ifade etti.

“Bir tutam kara mürver sapı çay gibi demlenerek tüketilebilir”

Eskişehir’de aktarcı esnafı olan Metin Ağılönü, kurutulmuş bitkiler arasında kara mürverin vücutta mikrop kırıcı özelliğinin olduğunu belirterek, bitkinin tüketimi hakkında tavsiyeler verdi. Ağılönü, kara mürverin en önemli özelliğinden birinin antioksidan olduğunu ifade ederek, “Kışın ıhlamur, kekik, nane, limon, adaçayı, zenfecil gibi ürünler çok tercih ediliyor. Bunlar halk tarafından biliniyor. Kışın bağışıklık güçlü tutulursa hastalıklar gelmez. Bu ürünler haricinde mürver rağbet görüyor. Halk bu bitki hakkında bilgi sahibi pek değil. Aslında bunlar da bağışıklığı güçlendiriyor. Bu bitkiler tüketilirse vatandaşlar hastalıklara karşı kendilerini korur. Bir tutam kara mürver sapı çay gibi demlenerek tüketilebilir. Bir de meyvesi de kaynatılarak içilebilir. Bunun en büyük özelliği antioksidan olmasıdır. Mikrop kırıcı özelliğe sahip bir bitkidir. Vatandaşlar kara mürveri tüketirse faydalı olur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.