Site Rengi

DOLAR 32,5249
EURO 34,8871
ALTIN 2.433,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Altyapı sorunu için verilen sözler unutuldu

Altyapı sorunu için verilen sözler unutuldu
12.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de her yağmurdan sonra taşkın yaşanan TEKSAN Sanayi Sitesi için verilen ‘Altyapı düzenlenecek’ sözünün, yağışlı havaların geçmesiyle unutulduğunu dile getiren esnaf, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne sitem etti.

TEKSAN Sanayi Sitesi esnafı her yağmurdan sonra taşkın yaşanan bölgede altyapının yetersiz olduğunu ve belediyenin bir türlü çözüm üretmediğini dile getirdi. Her yağmurdan sonra esnafın işlerinin durduğunu, araç trafiğinin tıkandığını ve taşıtların suda mahsur kalarak arızalandığını belirten vatandaşlar, bu sorunun uzun zamandır çözüme kavuşturulmadığı söyledi. Defalarca dilekçe yazıldığını, altyapı sorununu dile getirdiklerini ve çeşitli istişareler yaptıklarını dile getiren vatandaşlar, “Her yağmurda adeta eziyet çekiyoruz, belediyeden bize altyapıyı düzeltme sözü verdiler ama yağmurlar dinince sözler de unutuldu” dedi.

“Belediyeye dilekçe veriyoruz, ama olumlu veya olumsuz bir sonuç ya da dönüş yok”
Uzun yıllardır TEKSAN Sanayi Sitesinde esnaflık yaptığını dile getiren Yasin Can Altıntaş, altyapı problemi sebebiyle ticarethanesinde su baskını yaşandığını söyledi. Tüm esnafın belediyeden beklentisi olduğunu ama umudu olmadığını dile getiren Altıntaş, “Yağmur süreçlerinde çok ciddi bir alt yapı problemi var. Geçtiğimiz aylarda bu problemle çok ciddi anlamda karşılaştık. Belediye bu konuda çok duyarsız ve yetersiz, tüm esnaf halkı olarak bir çare bulunmasını bekliyoruz ama çok da bir beklentimiz yok. Yollar tamamen tıkalı, araçlar komple sel alıyor ama işyerleri apayrı bir sel alıyor. Esnaf olarak çok tedirginiz, bizim galeriyi en son yaşanan selde su bastı. Ciddi bir alt yapı problemi var, CİMER’e yazıyoruz, belediyeye dilekçe veriyoruz ama olumlu veya olumsuz bir sonuç ya da dönüş yok” dedi.

“Şehir büyüdükçe altyapının da yenilenmesi gerekiyor”
İşleri gereği sıkça TEKSAN Sanayi Sitesi’ne geldiğini dile getiren Mehmet Erol, sanayi yollarının yıllardır sorun teşkil ettiğini dile getirdi. Sadece altyapının değil, üzerindeki asfaltın da sorun yaşattığını belirten Erol, “Sanayi yolunun asfaltı da yıllardan beri bir türlü olmuyor ve araçlarımız hasar görüyor. Bunları yetkili kişilere söylemek istiyorum, bu altyapı ve asfalt ile ilgili çalışmalarını belediye başkanımızdan bekliyorum. Gerçi bu yıl yağışlar Türkiye’nin her yerinde çok fazla oldu ama tabii ki altyapının yenilenmesi gerekiyor. Şehir büyüdükçe altyapının da yenilenmesi gerekiyor, yetkililerden bunu düzeltmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.