Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 16°C
Çar 20°C
Per 19°C

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi TÜBİTAK Projesi kabul edildi

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi TÜBİTAK Projesi kabul edildi
20.02.2024
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 3005 Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Destek Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinin projesi kabul edildi. “Biyomimikri Yaklaşımına Dayalı Öğretim Tasarımının İlkokul Öğrencilerinin Bilişsel ve Duyuşsal Özellikleri Üzerindeki Etkisi” başlıklı proje Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından yürütülecek.

Yürütücülüğünü Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilruba Kürüm Yapıcıoğlu’nun üstlendiği projede; Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Oktay Cem Adıgüzel fikir/hak sahibi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Derya Atik Kara, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Burçin Türkcan ve Eskişehir Gazi İlkokulu Öğretmeni Meral Ünlü ve Öğretmen Akın Geçici araştırmacı olarak; Eğitim Programları ve Öğretimi Bölümü Doktora Öğrencisi Sibel Küçükkayhan ise bursiyer olarak projede yer alacak.

“Proje sosyal bilimler alanında yenilikçi bir özellik taşıyor”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üy. Dilruba Kürüm Yapıcıoğlu, projenin uygulama sürecine destek veren Gazi İlkokulu Müdürü Mehmet Yetişgin’e teşekkür ederek şunları aktardı: “Uygulama sürecinde okul iş birliğinin önemi büyük. Öğretmenlerin araştırmacı olarak böyle bir projede yer alması iyi bir örnek teşkil edecek. 24 aylık destek alan projemiz, sosyal bilimler alanında yenilikçi bir özellik taşıyor. Amacımız; bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin doğa ve canlı yaşamındaki sosyal etkilerini ortaya koyarak, özellikle çocukların erken yaşlarda duyarlılıklarını geliştirmek, çevre ve canlı yaşamına dönük duyuşsal özelliklerine olumlu katkılarda bulunmak.”

Biyomimikri yaklaşımına uygun öğretim tasarımlarının oluşturulması hedefleniyor

Proje kapsamında, İlkokul 3. sınıf Hayat Bilgisi öğretim programı kazanımlarının zenginleştirilerek biyomimikri yaklaşımına uygun öğretim tasarımlarının oluşturulup uygulanarak ilkokul düzeyindeki öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal özellikleri üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi ve biyomimikri yaklaşımına dayalı öğretim tasarım sürecinin öğretmenlerin araştırmacı kimliği ve mesleki gelişimlerine yönelik etkisinin incelenmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.