Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKİ BÜYÜK DEPREMLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLADI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKİ BÜYÜK DEPREMLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLADI
22.02.2023
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, iki büyük depremle sarsılan Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana’daki vatandaşlara ve öğrencilerine yönelik yürüttüğü çalışmaların raporunu hazırladı.

Afet İletişim Merkezi’ne akademik ve idari personel de destek verdi. 40 depremzede öğrenci tarafından iletilen çeşitli taleplerin karşılanmasında akademik ve idari personel doğrudan öğrencilerle iletişime geçerek bağışta bulundu.

Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen depremden etkilenen öğrencilere yönelik Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi tarafından çevrim içi psikolojik danışmanlık hizmetleri de başladı. Bu kapsamda etkililiği kanıtlanmış bilimsel yöntemleri sunmayı amaçlayan kendi kendine yardım temelli psikolojik destek platformu da çok yakın zamanda tüm depremzedelere hizmet vermeye başlayacak.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü tarafından da depremden en çok etkilenen kesimlerin başında gelen 0-8 yaş arasındaki çocuklar için 150 paketlik oyuncak ve etkinlik materyali hazırlanarak Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi.

 

Depremden etkilenen 10 ilde kayıt yenileme işlemi için ücret alınmayacak

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 kentte Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki depremzede öğrencilerden 2022-2023 bahar döneminde kayıt yenileme ücreti alınmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.