Site Rengi

DOLAR 32,4087
EURO 34,8321
ALTIN 2.431,63
BIST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Anadolu Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan proje TÜBİTAK’tan destek aldı

Anadolu Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan proje TÜBİTAK’tan destek aldı
13.07.2023
A+
A-

“Yeni Bir Turist Türü Olarak Dijital Göçebeler: Türkiye’nin Cazip Bir Destinasyon Olmasına Yönelik Stratejilerin Geliştirilmesi” isimli proje, TÜBİTAK 3005 Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı çerçevesinde ‘A’ puan alarak desteklenmeye hak kazandı.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Öğr. Gör. Önder Demir ile Eskişehir Teknik Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yaşlı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü doktora öğrencisi Deniz Ateş’in yer aldığı bir ekip ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Öznur Akgiş İlhan tarafından yürütülecek. Projenin iş birliği ortaklarını ise TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Coğrafya Eğitimi Derneği oluşturuyor.

Proje ile Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin geliştirilmesine yönelik stratejilerin geliştirilerek ülkemizin dijital göçebeler için tercih edilen bir destinasyon haline gelmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin süresi 20 ay, toplam bütçesi ise 344 bin Türk Lirası olarak belirlenirken, bu kaynaklar, Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin geliştirilmesine yönelik araştırma ve bilgilendirme çalışmalarında kullanılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.