Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Anadolu Üniversitesinin köklü akademik geçmişi GSF ile sanat dünyasına uzanıyor

Anadolu Üniversitesinin köklü akademik geçmişi GSF ile sanat dünyasına uzanıyor
18.07.2023
A+
A-

Türkiye’nin sanat eğitimi konusunda önde gelen fakültelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), tüm bölümleriyle üniversitenin en çok tercih edilen fakültelerinden birini oluşturuyor.
40 yıla yakın bir süredir eğitim hayatına devam eden fakültede çağdaş eğitim anlayışıyla sanatçı yetiştiriliyor. Öğrencilerine özgün ve üretken bir eğitim ortamı sunan GSF’ye emek veren öğretim üyelerinin başında ise Dekan Prof. Rahmi Atalay, Dekan Yardımcıları Prof. Duygu Kahraman ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Ateşli geliyor.

Fakülte fiziki imkânlarının yanı sıra yurt dışı eğitim imkanlarıyla öğrencilerine yardımcı oluyor
Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Grafik Sanatlar Bölümü, Heykel Bölümü, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, Resim Bölümü ve Cam Bölümü ile geniş bir donanıma sahip öğrenciler yetiştiriyor. Geniş bir alana kurulmuş olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi genç ve dinamik eğitim kadrosu ile yenilenmiş ve teknolojik altyapıyla desteklenmiş, donanımlı derslik ve bilgisayar laboratuvarlarıyla hizmet veriyor. Türkiye genelindeki önde gelen Güzel Sanatlar Fakültelerinden olan Anadolu GSF, öğrenciler için hem yan dal ve çift ana dal hem de öğrenci değişim programları sunuyor. Anadolu Üniversitesi GSF, sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde proje tabanlı üretim yapmak isteyen, yetenekli olduğuna inanan her adayı bekliyor.

Mezunlar sektörün önde gelen firmalarında çalışıyor
GSF öğrencileri, ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen sanat ve tasarım yarışmalarında da önemli başarılar elde ediyor. GSF öğrencileri geçtiğimiz yıl ulusal ve uluslararası alanda 32 ödülün sahibi olmayı başardı. Öte yandan Anadolu Üniversitesi GSF mezunları önemli firmalarda tasarımcı, sanatçı olarak çalışıyor, büyük başarılara imza atarak hem GSF’yi hem de Anadolu Üniversitesini gururlandırıyor. Bu çerçevede fakülte mezunlarından Onur Şentürk, “Ejderha Dövmeli Kız” filminin jeneriğini tasarladı ve yönetti. Yine mezunlardan Murat Kılıç “007 James Bond: No Time to Die” filminde çalışırken Kubilay Kocaoğlu Oscar ödüllü “Yer Çekimi”, “Sherlock Holmes: Gölge Oyunları”, “Galaksinin Koruyucuları”, “Avengers: Age of Ultron”, “Tarzan Efsanesi”, “Titanların Öfkesi”, “Kötü Kedi Şerafettin” gibi filmlerde animatör olarak görev aldı. Yıldıray Çınar ve Mahmud Asrar ise mezuniyet sonrası profesyonel çalışmalarını çizgi roman üzerine yoğunlaştırarak dünyaca ünlü “DC Comics” ve “Marvel” gibi çizgi roman şirketlerinde çizer olarak çalışmalarını sürdürüyor. Mezuniyet sonrası öğrenciler birçok farklı alanda çalışma imkânı buluyor GSF mezunları kendi atölyelerini açarak serbest sanatçı, sanat danışmanı, öğretmen, özel ve kamu kuruluşlarında sanat yönetmeni, güzel sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma kurumlarında akademik kariyer de yapabiliyor.

Özel yetenek sınavlarına ilgi yoğun oluyor
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tüm bölümlerine, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yetenek sınavlarının çalışmalarına da başlayan Fakültenin önümüzdeki günlerde ilgilenen adaylar için, Anadolu Üniversitesi ana sayfasındaki duyurulardan başvuru detayları paylaşılacak.
Ulusal ve uluslararası birçok projede de yer alan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geleceğin sanatçılarını yetiştirme konusunda özveriyle çalışmaya ve üretmeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.