Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Artan sıcaklarda çiçek bakımına ekstra dikkat edilmeli

Artan sıcaklarda çiçek bakımına ekstra dikkat edilmeli
01.08.2023
A+
A-

Eskişehirli çiçekçi Ahmet Köylü, bu yıl anormal derecede artan sıcaklıklar sebebi ile çiçeklere daha fazla su takviyesi yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Son yılların en sıcak yaz mevsiminde çiçek bakımına dikkat edilmesi konusunda uyarı yapıldı. Çiçekçi esnafı çiçeklerin güneş ile doğrudan temas ettirilmemesi gerektiğini ifade etti. Özellikle ekstra su takviyesi yapılmasının önemli olduğuna vurgu yapan esnaf, evdeki nem oranına da dikkat edilmesini tavsiye etti. Tatile giden vatandaşların ise çiçeklerini su dolu bir kovan içerisinde bırakabileceği aktarıldı.

“Sıcak havalarda çiçekler de insanlar gibi bunalabiliyor”
Eskişehir’de uzun yıllardır çiçekçilik yapan Ahmet Köylü, bu yazın önceki yıllara göre daha sıcak olduğunu belirtti. Buna bağlı olarak çiçek bakımında ekstra titizlik gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Köylü, “Sıcak havalarda çiçekler de insanlar gibi bunalabiliyor. O yüzden bakımlarına ve sularına dikkat edeceğiz. Daha çok su takviyesi yapacağız, yapraklarına su sıkacağız. Çiçekleri kesinlikle cam önüne ya da balkona koymamamız, güneşle birebir temas ettirmememiz gerekiyor. Bir de yaz aylarında vatandaşlar tatile gidiyorlar. Böyle durumlarda da evden çıkmadan önce muhakkak çiçeklerimizi su dolu bir kovan içine bırakmalıyız. Çiçeğin bir hafta bu şekilde durması problem çıkarmaz, oradan su takviyesi yapabilirler. Ayrıca evdeki nem oranına da dikkat etmeliyiz. Lütfen unutmayalım, çiçekler de birer canlı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.