Site Rengi

DOLAR 32,3273
EURO 34,6252
ALTIN 2.433,67
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

“Artık erkekler kadınlardan daha bakımlı”

“Artık erkekler kadınlardan daha bakımlı”

Eskişehir’de Kurban Bayramı’na az bir süre kala berber randevularında yoğunluk başlarken,
kuaförler erkeklerin kadınlardan daha bakımlı olduğunu, cilt ve saçlarına çok ilgi gösterdiğini söyledi.
Kurban Bayramı’na bakımlı bir şekilde girmek isteyen vatandaşlar saç kesimi ve cilt bakımı yaptırmak için kuaförlerden randevu almaya başladı. Eskişehir İstiklal Mahallesi’nde berberlik yapan Ahmet Uğur Şehir, son zamanlarda erkeklerin cilt ve saç bakımına çok ilgi gösterdiğini söyledi. Cilt bakımının kişiden kişiye değiştiğini, uygulama esnasında doğru işlemler yapılması gerektiğini dile getiren Şehir, “Cilt bakımı yapılırken yüzde leke kalmaması için kullanılan ürünlere dikkat edilmeli. Bu konuda vatandaşlar da kullanılan ürünlerin içeriğini sormalı” dedi.

“Artık erkekler kadınlardan daha bakımlı diyebiliriz”
Saç ve cilt bakımlarının kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de yaygınlaştığını dile getiren Ahmet Uğur Şehir, bakım yaptıran erkek sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Çeşitli ürünlerle kişiye özel bakımlar yaptığını, uygulamaların kişinin cildine uygun bir şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Şehir, “Bu bayram yoğunluğumuz istenilenden fazla düzeyde başladı. Bu yaz biraz daha kulaklarının üstünü kapatan, daha enseye doğru döküm olan saçlar kullanmaya başladık. Artık daha dalgalı, bukleli, yanlara ve enseye doğru uzayan saçlar bizi bekliyor, bu duruma biz de çok şaşırdık. Artık erkekler kadınlardan daha bakımlı diyebiliriz. Cildi yormayacak, sıcaklardan koruyacak özellikle sıcak havalardaki iyi gelecek serumlar, maskeler, çamur maskeleri tercih ediliyor. Özellikle güneş kremi tavsiye ediyoruz ve kimyasal kullanmamaya dikkat gösteriyoruz. İşlemi yapmadan önce anlatıyoruz ve diyoruz ki, ‘Bu ürünümüzün içinde bunlar var, senin cildin buna uygun ve sana bu ürünü kullanmam gerekiyor.’ Tavsiyem, herkes yaptırdığı cilt bakım ürününün içeriğini sorsun. Önümüzde bir bayram var, yanlış ürün kullanımında veya güneş yanıklarında ciltte oluşan kahverengimsi lekelerin siyaha ve mora dönen lekelerin oluşmaması için kullandığınız ürünlere dikkat edelim” dedi.

“Mutlaka randevu isteyin”
Bayram öncelerinde vatandaşların randevu almaları gerektiğinin altını çizen Ahmet Uğur Şehir, ‘Geçerken uğrarım’ diye düşünmenin yanlış olduğunu söyledi. Randevu almayıp, tıraşı son güne bırakan vatandaşların sıkıntı çektiğini dile getiren Şehir, şunları söyledi;
“Bayram tıraşları için randevu sistemi çok önemli. ‘Benim çarşıda işim vardı, giderken berbere uğrayayım, tıraş olur, oradan eve giderim’ diye düşünülüyor, bayramda lütfen bunu yapmayın. Bu, bayramda olabilecek bir şey değil. Hemen hemen her kuaförün her berberin numarası var, araştırın numarasını arayın ve mutlaka randevu isteyin, bu ayıp bir şey değil.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.