Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

ASKON’dan yerel seçimlerle ilgili değerlendirme

ASKON’dan yerel seçimlerle ilgili değerlendirme
30.11.2023
A+
A-

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı basın açıklamasında “Yatırım ve Büyüme Odaklı Belediye Başkanı istiyoruz. ” dedi.

Başkan açıklamasında “ASKON Eskişehir olarak, yerel seçimlerle birlikte şehrimizin yönünün tayin edileceği, seçilecek başkanlarla birlikte aslında önümüzdeki 5 yılın vizyonunun belirleneceği bu önemli süreçte, iş adamlarımızın taleplerini, görüşlerini, yapıcı eleştirilerini aktarma niyetindeyiz.

Ülkemizin tamamında olduğu gibi Eskişehir’de de kasım ayında, belediyelerde, gelecek yıl boyunca hayata geçirilmeye çalışılacak bütçe ve planlar görüşüldü.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki toplantıda öğrendik ki, Eskişehir’in bütçesi, 2024 yılında 8 milyar 860 milyon lira olarak tahmin edilip karara bağlandı. Hayırlı olsun inşallah.

Ancak Eskişehir bu bütçeye sığmaz!

300 milyon dolar Eskişehir’e küçük kalıyor…

8 milyar 860 milyon, yani yaklaşık 300 milyon dolar. 920 binden fazla kişinin yaşadığı bir şehrin icracı kurumu olan Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıllık bütçesi bu kadar!

Belediyelerin gelirlerinin ağırlıklı olarak, nüfusa göre, vergilerden gönderilen paylardan oluştuğunu biliyoruz tabii ki, ancak bütün bunlara karşın, Eskişehir’in iş adamları olarak, Eskişehir’imizin, Büyükşehir Belediye bütçesinin içimize sinmediğini, yetersiz gördüğümüzü belirtmek istedik.

Türkiye’de belediyecilik anlayışında sadece temel hizmetleri karşılamak olan ve bundan öteye geçemeyen belediye başkanları olduğu gibi seçildiği şehrin büyümesi, gelişmesi ve zenginleşmesi için her türlü hizmet ve projenin hayata geçirilmesi noktasında çaba gösteren, risk alan belediye başkanları da gördük…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan kişi, isterse uygulayacağı projelerle şehrin üretim ve hizmet kapasitesini artırabilecektir. Ülkemiz, bunun birçok örneğini yaşamış ve yaşamaktadır.

Biz, Eskişehir’in iş adamları olarak, 4 ay sonra yapılacak yerel seçim için aday belirlenen şu günlerde siyasî partilerimizin dikkatini bu konuya çekme niyetindeyiz.

Eskişehir, bundan böyle, var olan belediye bütçesiyle yetinip ‘eldekini şuraya buraya dağıtan’ belediye başkan anlayışından kurtulmalıdır. Hangi parti olursa olsun, Eskişehir’in yeni dönemdeki şehreminini belirlerken, Eskişehir’in üretimini ve kaynaklarını artıracak projelere imza atma anlayışında olan kişileri aday göstermeli. Böylece, hangi partinin adayı kazanırsa kazansın, Eskişehir kazanmış olacak ve Eskişehir büyüyecektir.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisine ayırılan bütçeyi nasıl harcayacağını düşünen değil, yönettiği kurumun bütçesini gerek Bakanlıklarla ve gerekse Eskişehirlilerle ortak yürütülecek projelerle kat be kat artıracak zihniyette bir kişi olmalı. Bu sebeple siyasî partilerimiz, sadece sevilen isimleri aday göstermekten vazgeçip sevilmenin yanı sıra halkın güvenini kazanarak, halkla birlikte proje üreten, üretimi ve şehir bilincini önceleyen kişilere yönelmeli…

Eskişehir’in iş adamları olarak bizler, şehrimizin, kalıplarını kırarak, daha fazla çalışmasını, daha fazla üretmesini ve daha da zenginleşmesini istiyoruz…

Tüm bunlardan hareketle, söylemeliyiz ki, Eskişehir’in iş adamları ‘yetinmeyen’ belediye başkanı istiyor. Kendisine verilen kaynakla yetinmeyen, sahip olduğunu büyüten, bunun için çalışmaktan yorulmayan, herkesle ortak iş yapabilecek kişileri aday olarak görmek istiyoruz…

Eskişehir daha fazla üretmeli, daha da zenginleşmeli, daha doğru yöntemlerle büyüyüp gelişmeli…

ASKON Eskişehir, iş adamları adına üzerindeki sorumluluğunu hissederek, şehrimizin yönetimlerine ikaz ve önerilerde bulunmaya devam edecek.” şeklinde konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.