Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Avrupa Platformu’ndan Vali AKSOY’a Ziyaret

Avrupa Platformu’ndan Vali AKSOY’a Ziyaret
30.10.2023
A+
A-

Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik ile çalışma arkadaşları Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler. Yaklaşık iki ay önce Eskişehir Valiliği görevine başlayan Aksoy, 35 kişiden oluşan Avrupa Platformu Başkanı Tetik ile ekibini valilik toplantı salonunda ağırladı.

Ziyarette Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, platform çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tetik, özellikle “dayanışma” ayı olan Ramazan ayında Belçika, Fransa ve Almanya’da yaşayan Eskişehir ve Emirdağlı hayır sever insanların yaptıkları maddi desteklerle çocukların giysi, kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını, dar gelirli veya ihtiyaç sahibi insanlara da “Ramazan Kolisi” dağıttıklarını söyledi. Ayrıca Odunpazarı Belediyesi’nin Aş Evi’nde pişirttikleri yemekleri yine belediye aracılığı ile yaklaşık 10 bin kişiye dağıttıklarını da belirten Tetik, ayrıca üçü yurt dışından Eskişehir’e öğrenim için gelen dar gelirli 5 üniversite öğrencisine de eğitim desteği yaptıklarını, deprem bölgesine de giysi ve gıda yardımında bulunduklarını da sözlerine ekledi. Vali Hüseyin Aksoy ise yaptıkları çalışmalar nedeniyle Tetik’e teşekkür etti ve başarılar diledi.

ESVAK 30 Yılını Eskişehir’de Kutladı
Eskişehir’imizin köklü vakıflarından olan Eskişehir Mezunları ve Eskişehir’den Yetişenler Vakfı kısa adıyla ESVAK, bu yıl Cumhuriyetimizin 100 yılını ve vakfında 30 yılını özel toplantıyla Eskişehir de kutladı. Genel merkezi Ankara da olan Eskişehir’e hizmet etmeyi şiar edinmiş, Eskişehir’in sorunlarını kendi sorunları kabul edip çözümü gençlerde arayan Eskişehir Mezunları ve Eskişehir’den Yetişenler Vakfı’n kurulları Eskişehir’de bir araya geldi.
Bu özel lansman toplantısının misafirleri arasında ESVAK Kurucular Kurulu Başkanı Sedat Rıfat Doyum ve yönetimi, ESVAK Ankara Mütevelli Heyet Başkanı Sebahattin Sarı ve yönetimi, ESVAK Eskişehir Mütevelli Heyet
Başkanı Dt. Ozan Köroğlu ve yönetimi, İstanbul Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan ve yönetimi bulundular.

Toplantının açılışında konuşan ESVAK Eskişehir Mütevelli Heyet Başkanı Dt. Ozan Köroğlu, “Başbuğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milleti yaşlısıyla ve genciyle birbirini eğiterek bugüne geldi’ sözünü hedef edinerek, bugün burs alan öğrencilerimiz yarının yöneticileri, sorumluları ve yönlendiricileri olacaktır. ESVAK’ın temel ilkesi gereği vatana, bayrağa, millete sevgi saygısı olan burs verenlerle alanları buluşturan Eskişehir
sevdalılarını biraya getiren bir vakıftır. Eskişehir Mezunları ve Eskişehir’den Yetişenler Vakfı tamamen bağışlarla bu zamana gelmiş ve genç kuşakların omuzlarında yoluna devam edecektir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.