Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Avrupa’nın açık ve uzaktan eğitimdeki önemli isimlerini ağırlayan konferans sona erdi

Avrupa’nın açık ve uzaktan eğitimdeki önemli isimlerini ağırlayan konferans sona erdi
08.10.2023
A+
A-

Avrupa Uzaktan Öğretim Üniversiteleri Birliği (EADTU) tarafından Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “The Innovating Higher Education Conference (I-HE2023)” gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi.

“Öğrencileri Güçlendirmek: Mikrokimlikler, Üretken Yapay Zekâ ve Eşitlik” teması ile düzenlenen I-HE2023 Konferansı, Avrupa’nın açık ve uzaktan eğitim alanındaki önemli isimlerini ağırladı. Katılımcılardan tam not alan ve son derece verimli geçtiği belirtilen konferansta EADTU üyeleri ve araştırmacılar Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinden ve Türkiye’de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Konferansın kapanış konuşmalarını ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ile EADTU Başkanı Prof. Dr. Theo Bastiaens ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ada Pellert gerçekleştirdi.

“Anadolu Üniversitesi öğrenmenin sınır tanımadığı bir dünyaya katkıda bulunuyor”

Konferansın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, son derece verimli bir konferans geçirdiklerini belirtti. Rektör Erdal, Yükseköğretimde dijital dönüşüm, ölçeklenebilirlik, AKADEMA başlıklarına odaklandığı konuşmasında şunları söyledi:

“Eğitimin geleceği dinamik, kişiselleştirilmiş ve küresel olarak erişilebilirliktedir. Bu yenilikleri benimseyelim, sürekli gelişimlerini savunalım ve eğitimi yeniden şekillendirme potansiyellerinin farkına varalım. Anadolu Üniversitesi bir mega üniversite olarak kısa/hızlı öğrenme programlarını destekleyerek ve aynı zamanda ölçeklenebilirlik sağlayarak, öğrenmenin sınır tanımadığı bir dünyaya katkıda bulunuyor. Ulusal ve uluslararası tüm ortaklarımızla iş birliğine hazırız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

 

“Harika bir konferansı geride bırakıyoruz”

3 gün süren konferansta açık ve uzaktan eğitim konusunda son derece önemli değişimleri ele aldıklarını ve değişimler karşısında yapılacaklara odaklandıklarını belirten EADTU Başkanı Prof. Dr. Theo Bastiaens, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ada Pellert ile birlikte gerçekleştirdikleri konuşmada şunlara değindi:

“Harika bir konferansı geride bırakıyoruz. Burada eğitimin dijitalleşmesi ve dijitalleşmenin hangi kanallar aracılığıyla gerçekleşeceğine odaklandık. Öğrenciler arasındaki bağlılık ve bilgi alışverişini arttırabilmek adına neler yapılabileceğini tartıştırken öte yandan yapay zekâ ve eğitimde eşitlik meselelerini açık ve uzaktan eğitimin kendine has özellikleriyle ele aldık. Burada üretilen fikir ve uygulamalar tüm katılımcı ve araştırmacılar için çok önemli olacaktır. Anadolu Üniversitesine ve Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a nazik ev sahipliği ve katılımları için içten teşekkür ediyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.