Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Ayı saldırısından şans eseri yaralı kurtuldu

Ayı saldırısından şans eseri yaralı kurtuldu
13.11.2023
A+
A-

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde koyun güttüğü sırada uğradığı ayı saldırısından şans eseri yaralı kurtulan Murat Akyatak, “Çok mücadele ettim, en sonunda köpekler kurtardı. Köpekler olmasaydı zaten biz yaşamayacaktık” dedi.
Edinilen bilgiye göre, Sivrihisar İlçesi Memik Mahallesi Bozçakır Mevkii’nde koyun güden 53 yaşındaki Murat Akyatak, önceki gün öğlen saat 12.00-13.00 sularında ayı saldırısına uğradı. Saldırı esnasında ayıyla boğuşurken köpeklerinin müdahalesiyle kurtulan Akyatak, olay sonrasında ailesini arayarak yardım istedi. Yakınlarının çabasıyla Sivrihisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akyatak, saldırı sonucunda vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, el ve bacak bölgelerine çok sayıda dikiş atıldı. Ormanlık olmayan bölgeye ayının nasıl geldiği ise vatandaşlar arasında merak konusu olurken, mahallede ilk defa böyle bir olayın yaşanması şaşkınlığa neden oldu.

“Beni devirdi, ısırdı ve parçalamaya başladı”
Murat Akyatak, Bozçakır Mevkii’nden köye döndüğü sırada ayı saldırısına uğradığını anlattı. Ayının derenin içerisinden çıktığını ve onu görmediğini ifade eden Akyatak, “Koyunları çevirdim, ayı direkt üstüme saldırdı. Zaten beni yakaladı, kaçamadım ve kaçmaya fırsat da bırakmadı. Bir anda saldırdı ve sonrasında ayaklarıma daldı. Beni devirdi, ısırdı ve parçalamaya başladı. Sonra ayının arkasından köpekler dalınca beni bıraktı. Köpekler aldılar o ayıyı gittiler. Herhalde hala ağaçların içinde duruyor. Çok büyüktü, yaklaşık 500 kilo vardı. Ben 53 yaşındayım, ilk kez gördüm. Ama bu değişik bir ayı. Kahverengi, kısa burunlu ve kısa kulaklı değişik bir hayvan. Çok cesur, acar ve kiloluydu. Çok mücadele ettim, en sonunda köpekler kurtardı. Köpekler olmasaydı zaten biz yaşamayacaktık. Muhtemelen şu anda öte dünyaya gitmiştik. Sağ bacağımı komple yırttı, her tarafı dikişli” dedi.

“Koyunlarla hiç işi olmadı, aniden kükreyerek geldi ve bir pençe vurup beni devirdi”
Olay sonrasında kendi imkânlarıyla eve dönemediğini belirten Akyatak, “Aileme telefon açtım, ablamla onlar koyunları almaya geldiler. Komşu köyden de Talip amca var, sağ olsun o yardıma geldi. Bizi arabayla aldı, hastaneye götürdü. Şu anda sol bacağımın ayağının altında diş izi var. Sağ bacak 4 yerden dikişli. Bayağı bir dikiş var. Saymadım ama 25-30 tane olabilir. Hiç görülmeyen bir yerde ayı gördük. Burası orman da değil yani açık bir alan. Ama orada bir çukur olunca kendisini sipere atmış. Zaten beni hedefe almış, farkında değilim. Koyunları çevirince çok yakın olduğumuz için bir anda daldı bana. Aniden kükreyerek geldi. Sonra pençeyi bir vurdu, bizi devirdi. Direkt bana zarar verdi, koyunlarla hiç işi olmadı. Öyle bir şey olsaydı köpekler yine müdahale ederlerdi. Ne koyuna ne de ineğe, direkt bana zarar verdi. Aramızda 6-7 metre vardı. Çukurda pusmuş, hedef beklemiş” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.