Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Ayşen Gürcan:15 Temmuz’ da Milletimiz Tarihi bir duruş Sergilemiştir

Ayşen Gürcan:15 Temmuz’ da Milletimiz Tarihi bir duruş Sergilemiştir
16.07.2023
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof Dr Ayşen Gürcan , Vilayet meydanındaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliğinde  yaptığı konuşmada;15 Temmuz’un kahramanları, ihanet odaklarının, Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının karşısına cesurca dikilen kıymetli yol arkadaşlarım ve yine o gece tereddüt etmeden canını ortaya koyarak yollara düşen, Vatanı için Milletin iradesi için Ülkemizin geleceği için tarihi bir duruş sergileyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi ve yüreği bu vatan için atan tüm vatan evlatlarını saygıyla, hürmetle selamlıyorum dedi

Ayşen Gürcan, Bugün burada sadece büyük bir zaferi kutlamak için bir arada değiliz. Bugün; her türlü enstrümanı kullanarak bu milleti uyutabileceğini zannedenlere karşı idrakiyle, cesaretiyle, ferasetiyle tarihi bir duruş sergileyen bu şerefli Milletin içerisinden çıkmış kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz içinde buradayız.

Bugün, 7 yıl önce şehit edilen 252 canımızın, ciğerimizin, evlatlarımızın hüznünü yaşarken bir taraftan da bu ülkeye gözünü dikmiş hainlere ve dışarıda ki işbirlikçilerine bu ülkeyi yedirmemiş olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Gürcan,Bu Millete ne kadar teşekkür etsek az. Fakat teşekkür etmemiz gereken biri daha var.

Kim O?

Bu Ülkeyi nice ekonomik, askeri, istihbari, Ulusal ve Uluslararası sıkıntılardan kurtararak nice cenderelerin içerisinden geçirerek Türkiye’yi Dünya’da saygın ve güçlü bir konuma getiren ve o gece kameraların karşısına çıkıp cesurca;

‘’ Milletimi Meydanlara ‘’ davet ediyorum diye haykıran Recep Tayyip Erdoğan’a da ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Tehlikenin ilk saatleri, darbeciler havada ve yerde her tarafa kurşunlar bombalar saçarken Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı bütün tehlikeyi göze alarak Atatürk Havalimanına ulaşmayı başardı ve bu Milletle birlikte mücadele verdi.

 

Birileri gibi Havalimanından darbecilerin arasından sıvışıp kahve yudumlayarak o geceyi geçirmedi.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir yandan her bir şehidimizin cenazesine yetişmeye çalışırken, bir yandan ihanet şebekeleriyle uğraşırken, bir yandan yakın dostlarını da kaybetmenin hüznünü yaşarken diğer taraftan bu alçakça girişimi ‘’ Tiyatro ‘’ diye sulandırmaya çalışan Millilikten uzak olan muhalefet ile uğraşıyordu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof Dr Ayşen Gürcan,Değerli arkadaşlar, kıymetli Hemşehrilerim; Bizler çok pahalı bir parsel üzerinde oturuyoruz. Tarih boyunca var olmuş, yok olmuş veya bugün varlığını sürdüren birçok medeniyetler tarafından sahip olunmak istenen bir coğrafyada yaşıyoruz. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri, stratejik konumu, sahip olduğu kültürel zenginlik Ülkemizi her zaman çok gözde bir Ülke konumunda tutmuştur. Sanmayın ki birileri bu topraklar ile ilgili hayallerini rafa kaldırdı. Sanmayın ki birileri bu coğrafya ile ilgili planlarını yırtıp attı. Kıyamet sabahına kadar sürecek olan bir mücadelenin içerisindeyiz.

Bu mücadelenin en önemli safhalarından olan bir dönemi yaşıyoruz. Her türlü ekonomik, kültürel, Askeri, Medya vb. yollar üzerinden saldırıların gerçekleştiği şu dönemi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde yılmadan yıkılmadan her geçen gün daha da güçlenerek geçiriyoruz.

 

Değerli Kardeşlerim; 15 Temmuz ruhunu her daim diri tutmamız lazım. 15 Temmuz’un önemini iyi kavramamız lazım. 15 Temmuz’u ne kadar önemsersek şehitlerimize, gazilerimize ne kadar çok sahip çıkarsak bu işin faillerinin 15 Temmuz darbe girişimini sulandırma çabalarını boşa çıkarmış oluruz.

Şunu da unutmayalım, bizim çok büyük bir gelecek tasavvurumuz var. Tarihin derinliğinden gelen aidiyet hissettiğimiz medeniyet kodlarımız bizi yeniden büyük bir role hazırlıyor. Bu rolü Eskişehirli kardeşlerim asla aklından çıkarmaması gerekiyor.

 

Çünkü; bizler bu rolün biçtiği yolda ilerledikçe birileri önümüze çıkmaya bu kutlu yürüyüşü engellemeye devam etmek isteyecektir. Herhangi bir unvana sahip olmaksızın toplumumuzun her bir ferdi Milli siyasetimizi bilecek özümseyecek kendisini ve çevresini aile fertlerini bu doğrultuda şuurlandırarak yetiştirecek ve böyle böyle karşımıza çıkabilecek herhangi bir saldırıda daha güçlü ve bilinçli bir şekilde mücadelemizi vermeye devam edeceğiz.

Şair Arif Nihat Asya’nın ‘’ Bilelim hasma karşı koymasını ‘’ dizelerinde ifade ettiği gibi hasımlarımıza karşı nasıl duracağımızı bileceğiz.

 

 

Gayemiz Dinimiz, Devletimiz ve bu Aziz Millettir.

Yoksa Niyazi Mısri’nin ifadesiyle;

‘’ Kimseye bâki değildir mülk-ü devlet sim-ü zer ‘’ Bu mülk, bu devlet kimsede ebedi kalmayacak.

 

Bu inanç ile istikamet üzere olmayı Rabbim cümlemize nasip etsin diyor.

 

Bir kez daha 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehadet şerbetini içen 252 şehidimizi rahmetle anıyor tüm Milletimizin başı sağ olsun diyorum.

 

Gazilerimize Allah’tan şifa dilerken 15 Temmuz’un tüm kahramanlarına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hepsine saygılarımı sunuyorum.

Rabbim bir daha bu Millete böyle acılar yaşatmasın diyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.