Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Başkan Acar’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Başkan Acar’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
08.03.2023
A+
A-

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Acar mesajında;

“8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti olarak 2002’den bu yana temel insan hakları ile kadının eğitim, sağlık, istihdam, karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yapıldığını ifade etmek istiyorum.

2002 yılında Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hakkâri’de ilan edilen ilk seçim beyannamemizde kadına yönelik şiddetle ve kadın yoksulluğuyla mücadele edeceğimizi topluma beyan ettik.

Her seçimde de buna yeni hedefler ekledik. Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda cezaların artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırmasına ilişkin düzenlemeler, engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde yapılmıştır. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına almıştır.

Türk kadını, pek çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Ülkemizde kadınlar, 1935 yılında ilk kez parlamentoda yüzde 4.1 oranında temsil edildi. Bu oran 2002 yılına kadar ne yazık ki hiç aşılamamışken bugün parlamentoda 54 kadın milletvekilimiz temsil etmektedir. AK Parti, kadının siyasi temsil oranı kabul edilebilir eşiğe ulaşana kadar çalışacaktır.

AK Parti hükümetleri döneminde eğitim, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul edilmiştir. 2002 yılında yükseköğretim kız öğrenci oranı yüzde 13,5 iken bu rakam 2022 yılında yüzde 49,2 ‘ye ulaşmıştır. SGK teşvikleri, Gelir Vergisi ve kadın kooperatiflerinde yaptığımız yasal düzenlemeler, hibe ve fonlardaki kadınlar lehine yaptığımız uygulamalar ile kadınların iş hayatına, işçi, çiftçi, girişimci olarak katılımını destekledik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Anayasa’da, TCK’da yaptığımız değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldık.

Ailenin temel taşı olan kadınlarımız huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin bireyler yetiştirmek için gayret sarfetmektedir. Kadının olmadığı toplumların sağlıklı olması ve gelişme göstermesi de mümkün değildir. Dolayısıyla kadınlarımızın her alanda daha çok sayı ile temsil edilmelerinin sağlanması, kadınlarımızın önemsenmesi ve korunması için her tür değeri ve önemi de göstermek zorunda olduğumuzu unutmamamız gerekmektedir. Öncelikli olarak depremde hayatını kaybeden annelerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde deprem bölgesinde yaraların en kısa sürede sarılacağına emin olmakla, öncelikli olarak deprem bölgesinde bulunan kadınlarımız ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” sözlerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.