Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Başkan Küpeli,Gürcan’a OSB’nin Talep ve Yeni Yatırımları hakkında bilgi verdi

Başkan Küpeli,Gürcan’a OSB’nin Talep ve Yeni Yatırımları  hakkında bilgi verdi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Başkan Küpeli, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan’a bölgeye kazandırılacak yeni yatırımlar, OSB’nin talepleri, iş dünyasının istekleri ve beklentileri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’e ve ülke ekonomisine değer katmak için Eskişehirli sanayiciler ve Eskişehir OSB olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. Küpeli, “Eskişehir OSB hızla büyüyor. Ciddi miktarda yeni yatırımı Eskişehir sanayisine kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. 2023 yılının 11 aylık döneminde 32 yeni yatırımcımıza toplam 479 bin metrekarelik arsa tahsis gerçekleştirmiş durumdayız. Muhtemelen sene sonuna kadar 500 bin metrekarenin üzerinde bir alanı yatırımcılara tahsis etmiş olacağız. Son 7 yıllık dönemde ise Eskişehir OSB’den 324 yatırımcıya 560 futbol sahası büyüklüğündeki, 4 milyon metrekarelik bir alanı yatırımlar için tahsis ettik dedi

Önümüzdeki 2 yıl içinde Eskişehir OSB’de üretime geçecek yeni sanayi tesisi sayısı 256’dır. İstanbul’daki olası depremden etkilenmek istemeyen sanayi kuruluşları bölgemizde üretim yapmak için bize müracaat ediyorlar. Özellikle yüksek teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürünler üreten, sanayi kuruluşlarının bölgemizde üretim yapmasına öncelik veriyoruz. Kurulan her yeni sanayi tesisi şehrimiz ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Eskişehir OSB bugün ulaştığı 34 milyon metrekarelik büyüklüğü ile Türkiye’nin sayılı OSB’lerinden haline gelmiştir. Şimdi sürdürdüğümüz çalışmalarla Türkiye’nin Yeni Yüzyılında aşamalar halinde alanımızı 50 milyon metrekareye çıkartarak ülkemizin en büyük ve yüksek teknolojinin üretim merkezi olarak olmaya devam edeceğiz.

1190 Hektarlık bir alanın da OSB’imize katılması konusunda tüm Bakanlıklardan izin aldık, ancak bir Bakanlığımızdan uzun süredir izin sürecinde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuyu da Sayın Vekilimize detaylıca aktarma imkânı bulduk, sağ olsun kendileri de konunun çözümü konusunda ilgili mercilerle hemen temasa geçtiler. Ankara’da konuyu yakinen takip edeceğini bize özellikle iletti. İnşallah bu sorun en kısa sürede çözüldüğünde kazanan Eskişehir’imiz, vatandaşlarımız ve sanayimiz olacak, daha çok yatırımı şehrimize daha uygun maliyetlerle kazandırma imkanına sahip olacağız” diye konuştu.

Taleplerinizi Cumhurbaşkanımıza bizzat iletiyoruz

  • Eskişehir OSB yönetimin şehre ve bölgeye yeni yatırımlar kazandırmak adına çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü, AK Parti olarak şehir ve ülke ekonomisine, istihdamına ve refahına katkı sunan sanayicilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Ayşen Gürcan, “Sanayicilerimize, üreticilerimize ve çalışanlarımıza minnettarız. Sizlerin bu gayretli çalışması, Eskişehir sanayisine elbirliğiyle yeni eserler kazandırmanız hepimizi mutlu ediyor Eskişehir OSB yönetimi olarak, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması adına çok değerli çalışmalar yürütmektesiniz. Sizlerin, sanayicilerimizin bütün sorun ve beklentilerinin farkındayız ve Ankara’da bu konuların takipçisi oluyoruz. Talep ve beklentilerinizi gerek ilgili bakanlarımıza gerek partimizin üst kademesine gerekse Cumhurbaşkanımıza bizzat iletiyoruz. Ankara’daki sorunların çözümü için her zaman sizlerin yanındayız, Eskişehir’in, sanayimizin ve iş dünyasının taleplerinin takipçisiyiz. Sizler onbinlerce insanımıza iş ve aş veriyorsunuz, yılda 4 milyar dolar ihracat gerçekleştirip, ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlıyorsunuz. Sayın Başkanımızda bize OSB’nin büyümesi, yeni alanların ilavesinde karşılaşılan bürokratik aksamalar ile kamu tarafından yapılması gereken bazı yatırımlar konusunda karşılaştıkları sorunları detaylıca iletti. Bu sorunların çözümü konusunda Ankara’da gerekli temasları en kısa sürede yapacağım. Bu sorunları inşallah aşacağız. Bizler bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Eskişehir sanayisini daha da büyütmek için hepimiz elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.