Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Başkan Uğur Can’dan Kredi Açıklaması

Başkan Uğur Can’dan Kredi Açıklaması
04.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de yüzlerce esnaf Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli, Eskişehir Yunusemre Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sunduğu krediden yararlanmak istiyor. Uygun faiz oranlı ve her türlü ihtiyaca göre vade imkanı sağlayan, işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılabilecek krediye talep oldukça yoğun. Ancak son günlerde birçok esnaf, başvurularının onaylandığını buna rağmen ödemelerin halen yapılmadığını söylüyor. Eskişehir esnafı bu durumdan dolayı oldukça dertli.

Konuyla ilgili Yunusemre Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Can yaptığı açıklama ile kooperatif ortaklarını bilgilendirdi.

Can, “Şu anda kooperatif ortaklarımıza kredi vermekte zorlanıyoruz. Kredi faiz oranlarımız düşük olduğu için esnafımızın yoğun bir başvurusu var. Başvurulara yetişmek için canla başla çalışıyor, esnafımızı kesinlikle mağdur etmemeye çalışıyoruz. Fakat, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın her ay göndermiş olduğu bir plasman var. Ancak bu ay plasman gelmedi ve varolan plasman da bizden geri alındı. Yaklaşık 800 – 1000 adet başvuru dosyası şu anda maalesef beklemede. Plasman gelir gelmez esnafımıza ivedilikle dağıtacağız. Esnafımızın biraz daha sabırlı olmasını rica ediyorum.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.