Site Rengi

DOLAR 32,4432
EURO 34,7490
ALTIN 2.439,32
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Batıkentte Adrese Teslim Kat Arttırımı

Batıkentte Adrese Teslim Kat Arttırımı
09.06.2023
A+
A-
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre AYDIN, Tepebaşı Belediyesi’nin adrese teslim kat artırımı yaptığını belirtti:
Tepebaşı Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında karara bağlanan Batıkent Mahallesi’nde adrese teslim kat artırımı kararına şiddetle karşı çıktığımızı ifade etmek istiyorum. Emsal artışı yapılmadığı gerekçesi ile kat sayısının arttırılması gerçekte bir rant kararıdır.
Emsal harici yüzme havuzu yapabilir, süs havuzu, kamelya yapabilir, tenis kortu, voleybol, basketbol sahası yapabilir. Sonuçta daireler satılırken yüzme havuzlu, tenis kortlu lüks daireler diye satılır.
Yanı başındaki binalar 4 kat iken bunlara verilmeyen hakların başkasına verilmesine karşıyız. Batıkent’te oturan, Tepebaşı’nda oturan diğer kat sahiplerine yapılan haksızlıklara karşıyız. İmar planları niye yapılır. Belirli bir yol genişlikleri olur buna göre mevcut çevreye göre kat adedi verilir. Bunlar yapılırken de belli bir düzen içinde yapılır. Yapılan bu imarı sadece bir mal sahibi kendisine çıkar sağlamak için bozmaya çalışırsa buna biz tamammı
diyeceğiz? O zaman imar planı yapmanın ne anlamı kalır? O zaman şöyle yapalım emsal aynı olmak kaydıyla kat adetlerini kaldıralım herkes emsali aşmamak kaydıyla istediği kadar kat yapsın. Bir yandan deprem ülkesiyiz yüksek kat yapmayalım derken buna tezat olarak kat artırımı yapmak ne kadar doğrudur? Bu yanlışa biz ortak olmayacağız!
Tepebaşı Belediyesi’ni Batıkent’te oturan insanlara haksızlık yapmamaya çağırıyorum. Adrese teslim kat artımının yasal mercilerde de sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ifade etmek istiyorum dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.