Site Rengi

DOLAR 32,5811
EURO 35,0501
ALTIN 2.456,24
BIST 9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Burhan Kuzu Hayatını Kaybetti

Burhan Kuzu Hayatını Kaybetti
01.11.2020
A+
A-

Üç dönem AK Parti’de milletvekilliği yapan anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu, yakalandığı koronavirüsten kurtulamayarak hayatını kaybetti.

65 yaşındaki Kuzu’nun yaklaşık iki haftadır özel bir hastanede koronavirüs tedavisi gördüğü öğrenildi.

Ailesinden yapılan açıklamada, Kuzu’nun cenazesinin, bugün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği bildirildi.

Burhan Kuzu kimdir?

1 Ocak 1955’te Kayseri Develi’de doğdu. Baba adı Ali Rıza, anne adı Zahide’dir.

Anayasa Hukukçusu, Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı.Stajyer kaymakam olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulundu. Mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır. Çeşitli STK’larda üyelik ve yöneticilik yaptı. 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partisinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüttü. 22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahrî Baş Danışmanlığı görevinde bulundu. AK Parti MKYK üyesiydi. 2 çocuk babasıydı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.