Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Az Bulutlu
Eskişehir
14°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Burhan Sakallı Küçük Sanayi Esnafıyla Bir Araya Geldi

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Küçük Sanayi sitesine giderek buradaki esnaflarla bir araya geldi. Esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Sakallı, “Küçük Sanayi’de tek bir kişinin dahi mağdur olmadığı bir projeyi ortak akılla hayata geçireceğiz” dedi. Odunpazarı Belediye Başkanlığı döneminde Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalara başlayan Burhan Sakallı, “Yarım kalan işi 1 Nisan’dan sonra tamamlayacağız” dedi. Sakallı, “2014 yılında belediye başkanlığı görevimden ayrılırken, benden sonraki arkadaşlara, çalışmaları için küçük sanayi ile ilgili bir fikir projesi de bırakmıştım. Ancak aradan geçen 5 yıla rağmen ne yazık ki bir yol alınamadı. Küçük Sanayi Sitesi bu şartlarda şehrimize yakışmıyor” diye konuştu.

"Karapınar'da bin gecekondu yıktık, bir kişi bile mağdur olmadı"
Vatandaşların hak mağduriyeti yaşamaması gerektiğinin altını çizen Sakallı, “Odunpazarı Belediye Başkanlığım döneminde, Karapınar’da bin tane gecekondu yıktık. Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçirdik. Bu projede bir hemşerimizi dahi mağdur etmedik. Bin kişi içinden bir kişi bile ‘hak mağduriyetine uğradım’ diye mahkemeye gitmedi. Bir iş yaparken tarafların hiçbirini mağdur etmemeye özen göstermek çok önemli” dedi.

"Küçük sanayi projesini ortak akılla hayata geçireceğiz"
Projenin ortak akılla hayata geçirileceğinin altını çizen Sakallı, “Küçük Sanayi Sitesinde bir iş yapılacaksa yine hep beraber karar vereceğiz. Buradaki vatandaşlarımızın mülk hakları ve işletme hakları var. Buradaki esnaflar, mülk sahipleri ve ilgili dernekler ile bir masa etrafında oturacağız, ortak akılla bir çözüm üreteceğiz. Biz bugüne kadar hep böyle yaptık, bundan sonra da öyle yapacağız. Hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmediği bir projeyi hayata geçirmemiz gerekiyor. Belki projeyi etaplandıracağız, belki aynı anda başlayacağız. 1 Nisan’dan sonra tüm taraflarımız ile paydaşlarımız ile bu konuyu müzakere edeceğiz. Ama burasının böyle kalmaması lazım.”

"Büyükşehir belediyesi bu güce sahip"
Bir esnafın, Küçük Sanayi projesi esnafında yer temini konusundaki sorusu üzerine Sakallı, “Bu konuda TOKİ devreye girebilir. Ama TOKİ yapmasa bile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 500 dükkan, 1000 dükkan yapacak güce sahip. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi maliyet yapısı, kaynakları ve imkanları buna uygun” diye yanıt verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.