Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde düello Büyükerşen Murat Özcan’ı konuşturmadı !

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde düello Büyükerşen Murat Özcan’ı konuşturmadı !
12.09.2023
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddelerinin yaklaşık 10 dakikalık bir süre içinde okunup ilgili komisyonlara gönderilmesi ve gündemin tamamlanması sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den söz istedi.

Yılmaz Büyükerşen bu defa da “O zaman 5 dakika süre veriyorum” dedi. Murat Özcan konuşurken de araya girip Özcan’a verdiği 5 dakikadan yedi

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükerşen’in geçtiğimiz günlerde CHP’li meclis üyesi Mustafa Önder’e basın toplantısı verip okuttuğu basın açıklamasında verdiği cevaplara bu süre zarfında cevap vermeye çalışırken, Büyükerşen’in Özcan’ı konuşturmamak için adeta elinden geleni yapması dikkat çekti.

Söz konusu açıklama ve tartışılan konularda birçok önemli noktaya cevap veren Murat Özcan’ın bazı sözlerine Büyükerşen de cevap verirken, Murat Özcan da Büyükerşen’in cevaplarına anında cevap verdi.

Murat Özcan 5 dakika daha istedi, bu defa da topu CHP çoğunluğundaki meclise atıp oylama yaptırdı

Bir süre sonra, Murat Özcan’ın 5 dakikayı geçtiğini savunan Büyükerşen, Özcan’dan konuşmasını bitirmesini istedi.

Murat Özcan, “O zaman 5 dakika daha süre istiyorum sayın başkan” derken, Büyükerşen “O zaman meclise soralım. 5 dakika daha söz hakkı verilmesini oylarınıza sunuyorum” diyerek topu meclis çoğunluğundaki CHP’lilere attı. Oy çokluğu ile Murat Özcan’a yine söz hakkı verilmedi.

Daha sonra CHP’li meclis üyesi Mustafa Önder konuşurken, AK Parti’li meclis üyeleri yaşanan duruma tepki göstererek meclis salonunu terk etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Özcan’ın söyleyeceklerinden mi korktu?

Toplamda yarım saat sürmeyen meclis toplantısındaki tartışmalar ve Büyükerşen’in garip tavrı “Murat Özcan’ın söyleyeceklerinden mi korktu, o yüzden mi konuşturmak istemedi” yorumlarına neden oldu.

Murat Özcan: “Burada CHP’nin genel başkanının kim olacağını konuşmuyoruz, halkın taleplerini ileteceğiz”

Murat Özcan, Büyükerşen’in sadece 5 dakika söz hakkı vereceğini söylemesinin ardından konuşmasının başında, “Öncelikle şahsınızda size ve tüm meclis üyelerimize saygılarımı sunuyorum. Ama az önce yaptığınız uyarının çok da anlamlı olmadığını düşünüyorum. Meclislerde herkes söz hakkı alabilir ve düşüncelerin dile getirebilir. Tenkitler de, eleştiriler de olabilir. Ama 2-3 dakika ile sınırlandırılacaksa burası çok da demokratik bir ortamdan çıkar. Burada CHP’nin genel başkanının kim olacağını konuşmuyoruz. Halkın talepleri ve istekleri var, bunları ileteceğiz. Eğer 3 dakika konuş, konuşmayacaksan da konuşma denilecekse bana o zaman ben de konuşma isteğimi geri alabilirim” dedi.

Büyükerşen de, “Size verilebilecek cevapları da düşünüyorum. O zaman 5 dakika yapalım” dedi.

Murat Özcan, “O zaman konuşmamın büyük bir kısmını iptal etmek durumuda kalıyorum. Geçen ay Mustafa Önder aracılığı ile verdiğiniz bir cevap var. Bununla ilgili sadece yarım saat konuşabileceğim bir cevabım var ama bu süre zarfında genelleyeceğim” dedi.

 

Büyükerşen “Yazılı olarak ver” dedi.

 

Sözlerine devam eden Murat Özcan, konuşmasında, “Ben grubumun dışında kimseden sipariş almam. AK Parti’nin ve gündemi belirleyen partinin grup başkanvekiliyim. Kimse bizim gündemimizi belirleyemez, biz kendimiz gündemimizi yaparız” dedi.

 

Özcan: Verdiğiniz cevapların tamamı aslında bizim söylediklerimizi doğruladı

 

Özcan, “5 ana başlıkta da vermiş olduğunuz cevapların tamamı aslında bizim söylediklerimizi doğrulayan cevaplar. Sadece yorum katmışsınız. Öğrenci yurdunu mahmeye vermenizden dolayı, Büyükerşen öğrenci yurduna nası karşı olabilir diye bir giriş yapmışsınız. Biz Büyükerşen’in öğrenci yurduna karşı olduğunu iddia etmedik. Öğrenci yurdunun yerine itiraz etmişsiniz. Ondan dolayı bu proje 4 yıl gecikmeli yapılmak zorunda kaldı. Buna itiraz ediyoruz. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin olduğu ve Muttalip gibi Eskişehir’in en büyük mahallelerinden birinin olduğu bir yerde yurt yaptık. Altyapı ve sorunu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin bir planı yoksa bu hükümetin değil, belediyenin bir sorunudur. Alınması gereken önlemleri belediye almalıdır. Burası dağın başı değildir. Büyükşehir nasıl Muttalip’e hizmet götürmek zorundaysa bizim yaptığımız yurda da hizmet götürmek zorundadır. Oranın yol ve asfalt sorununu da hükümetimiz çözmek zorunda kalmıştır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.