Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Murat Özcan: Büyükşehir 9 Milyar lirayı boşa harcayacak

Murat Özcan: Büyükşehir 9 Milyar lirayı boşa harcayacak
20.11.2023
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Büyükşehir Belediyesinin 2024 Yılı tahmini bütçesi üzerinde sert tartışmalar yaşandı

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Murat Özcan, “2024 yılı ile ilgili tahmini bütçe ve performans konusunda çok da fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü mart ayında seçim var ve sözü halk söyleyecek. Sonra seçilen başkan ve meclis de bu performans raporunu revize etmek zorunda kalacak. Çünkü bu Eskişehir’in performans programıysa vay halimize diyorum. İçeriğine baktığımızda 2024 ile ilgili Eskişehir’in hayallerini, umutlarını gerçekleştirebilecek, sorunlarını çözebilecek yatırım ve hizmet göremiyoruz” dedi.

Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Başkanvekili Murat Özcan, “Mecliste bazı soru önergelerimize cevaplar alabiliyoruz, ama birçoğu geçiştiriliyor. Komisyonlarda da bilgi alamıyoruz. Muhalefet grubu olarak bunları öğrenme hakkımız yoksa bile, kişisel bilgi edinme kanunu ile buna hakkımız vardır. Size doğru bilgilerle muhalefet yapmak istiyoruz, haksız eleştirilerde bulunmamak için bunu istiyoruz. Yoksa CHP’li siyasetçilere danışmanlık yapan, televizyonlarda çıkmış bir hanımefendinin dediği gibi, ‘Bırakın arkadaş, onlar temizlesin’ diyecek halimiz yok. Bizim tarzımız bu değil. Bu zamana kadar olduğu gibi sizi doğru bilgilerle eleştirmek istiyoruz, o nedenle de doğru bilgilendirilmek istiyoruz” dedi.

Murat Özcan, “8 milyar 860 milyon 2024 bütçesinin, 7 milyar 775 milyar gelir bütçesi… 1,5 milyara yakın borçlanma öngören bir bütçe tasarısı ve performans ile karşı karşıyayız. Tabii sayın Kazım Kurt az önce Türkiye’deki ekonomik verilerle bu bütçenin gerçekleşmesinin çok büyük bir başarı olacağını söyledi. Biz beklentileri karşılayan yatırımlar olmadığı için eleştiriyoruz. Yoksa ekonomik şartlardan dolayı gerçekleşmeyeceğini savunmak sanki 2024 için biraz laf olsun diye hazırlanmış gibi bir anlam içerir. Sayın Büyükerşen, o dönemdeki Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye başkanları da dahil olmak üzere, 1999 yılında DSP döneminde seçilmiş ve 1999 – 2004 yılları arasında bu memlekette gördüğümüz birkaç büyük projeyi ilk 5 yılında, gecelik 7 bin 500 faizin oluştuğu bu ülkenin gördüğü en büyük kriz döneminde gerçekleştirmiş bir belediye başkanı. Eğer bunları konuşacaksak gerçekler üzerinden konuşulması gerekir. Bu verileri bir bahane aracı olarak kullanıyor olmak, hedeflerinize şimdiden ulaşamayacağınızın ancak itirafı olabilir” dedi.

AK Parti’li Özcan, “Geçen sefer eleştirdiğimiz 12 tane sıfır çeken yatırımınızdan, birine tabela çakmışsınız, birkaçına temel atmaya çalışmışsınız, birini de 4’te bir oranında yapmışsınız. Ihlamurkent’te hazır TOKİ’nin imarlaşma ile yaptığı yolun yanına bisiklet yolu yapmışsınız maşallah. Güneş Enerjisi Satrali yapma konusunda büyükşehirler arasında GES yapma oranınız çok aşağıdadır. Bu konuda bir zafiyetiniz varsa Beylikova Belediye Başkanımız size danışmalık yapabilir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.