Site Rengi

DOLAR 32,3248
EURO 34,6359
ALTIN 2.414,43
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 18°C

Büyükşehir Belediyesi Şehir Hastanesi’nin Açılmasını Zorlaştırıyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir halkı için sağlık alanındaki en büyük yatırımlardan biri olan Şehir Hastanesi projesinin faaliyete gireceği tarih dört gözle bekleniyor. Akfen İnşaat ve Kamu ortaklığında yapılan hastanenin bitirileceği günü halk iple çekerken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hastane çalışmalarına yönelik yardımcı olmak yerine, hastanenin hizmete girmesini zorlaştırdığı söyleniyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nin sorunlarının ele alındığı ve Akfen İnşaat’ın bilgilendirme sunumu yaptığı Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr.Uğur Bilge ve Seydi Ahmet Güllü’nün de katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Şehir Hastanesi’nin sorunları konuşulurken espriler de havada uçuştu.

Doç.Dr Uğur Bilge “Peki ne diyorsunuz bu duruma hocam” dediğinde, Prof Dr.Hasan Gönen “Allah diyorum” dedi.

UZUN ZAMANDIR BU ŞEHRİN ABİSİ YOK.

Aynı zamanda iyi bir inşaat mühendisi de olan Prof. Dr. Hasan Gönen, Şehir Hastanesi’nin bitmesi halinde hizmete girmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine ihtiyacı olduğunu ancak belediyenin destek vermediğini belirtti. İl Özel İdare binalarının yıkılması ve şahıs arazilerinin istimlak olmasının gerektiğini belirten Gönen, “İstimlak çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi yapacak çünkü; bu yollarla ilgili kodlar Büyükşehir Belediyesi’nde , belediye bu kodları onaylamamakla kalmayıp, bu kodları karayollarına vermiyor. Karayolları tüm detayları belediyeye sunmuş cevap bekliyor. Hastane bitse bile kanalizasyon çalışmaları yapılmadan hastaneyi açamayız. Başka şehirlerde belediyeler üniversitelerine yardım ediyor ama ne hikmetse bu şehirde bu yok. Bir abi olsa onun tavsiyeleri dikkate alınır, bir an önce işte bu sorunlarımız çözülür. Uzun zamandır bu şehrin abisi yok. İnşallah o da olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.