Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaşıma Büyük Zam

Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaşıma Büyük Zam
21.07.2023
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından yapılan Açıklama da Toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığı belirtildi.

Vatandaşların büyük tepkisini çeken Ulaşım zammı ile ilgili şu şekilde açıklama yapıldı. Toplu taşıma fiyatları artışı ile ilgili sizlerle bazı detayları paylaşmak istiyoruz: Aralık ayı ile Temmuz ayı arasındaki 7 aylık dilim kıyaslandığında toplu taşıma maliyetleri her yönden büyük artışlar göstermiştir. Bu artışların bazıları, personel maliyetleri, son ÖTV zammı ile akaryakıt maliyetleri ve dövizdeki kısa süreli hızlı yükseliş ulaşımda sürdürülebilirliği ortadan kaldırmıştır.

Aralık ayında 18 TL civarındaki akaryakıt fiyatları 35 lira seviyelerine, 18 TL seviyelerindeki dolar kuru 27 TL seviyelerine, 19 TL seviyelerinde olan EURO kuru 30 TL seviyelerine çıkmış, toplu taşıma personeli maliyetlerimiz ise %130 civarında artış göstermiştir. Elektrik giderlerinde 2023 yılına kadar meydana gelen %291’lik artış ve 2023 yılı sonuna kadar öngörülen yaklaşık %80’lik maliyet artışı da ulaşımın sağlanması denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.