Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’li ler Sordu 24 Yılda Neden Alt Geçit Yapılmadı ?

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’li ler Sordu 24 Yılda Neden Alt Geçit Yapılmadı ?
12.07.2023
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumu dün gerçekleşti. Dün öğle saatlerinde bir cenaze törenine katılan Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’de olduğu halde Meclis toplantısına katılmadı,oysa 2024 seçimlerinde yeniden Adayım diyen Büyükerşen’in mazeretsiz olarak Yönettiği Belediye’nin toplantısına katılmaması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Lisesi önündeki Kavşak çalışması yapacağını duyurmasının ardından yapılan İlk Meclis toplantısında AK Parti’li üyeler şehir’ de yaşanan trafik çilesini gündeme getirdiler.

AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkanı Murat Özcan Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane Alt Geçit yapacak parası yok mu ? diye sordu.

Murat Özcan;Biz burada polemik olsun diye konuşmuyoruz. Teknoloji artık çok ilerledi. İnsanlar denizin altından bile geçit yapıyorlar. Burada su var diye buraya batçık yapılamaz denilemez. 4 buçuk milyar TL yıllık bütçesi olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bir tane batçık (alt geçit) yapamayacak ekonomik durumdadır diye anlıyorum.” dedi.

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün Güneş’te ,Ben görmedim bu şehirde trafiği rahatlatacak bir tane battı çıktı ( Alt geçit) varmı yokmu  diyerek eleştirisini dile getirdi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’de bu yapılmak istenen kavşağın çözüm olmayacağını söyleyerek, Trafik sorunu Eskişehir’in kanayan bir yarası. Güzel bir proje ama geçici bir proje ile karşımıza çıkılmamış. Kalıcı çözümler lazım. Sonuçta kent merkezindeki trafik yapılabilecek batçıklar ile rahatlatılmıyor. Tramvay geçince neden trafik sürekli sıkışıyor. Bunlar geçici çözüm getirir. Bir şeyler yapılıyorsa bir kere yapılmalı. Buraların yap boz gibi harcanması bence yanlış. Eskişehir’deki araç sayısı her geçen ay artıyor. Eskişehir bir Avrupa şehri diyoruz. Bu şehir sürekli büyüyor. Eskişehir’de trafiği rahatlatacak bir tane alt geçit yok. Güzergahları değiştirmek veya iki kavşağın yerini değiştirmek ile bu sorun çözülmez. İstedikten sonra her şey yapılabilir dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.