Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Camii minarelerine “Oruç günahlara kalkandır” mahyası asıldı

Camii minarelerine “Oruç günahlara kalkandır” mahyası asıldı
09.03.2024
A+
A-

Eskişehir’de Ramazan Ayı’nın geleneği olan mahyada “Oruç günahlara kalkandır” ifadesi Reşadiye Cami’nin iki minaresi arasına asıldı.

Ramazan Ayı 11 Mart, Pazartesi günü başlıyor. ‘On bir ayın sultanı’ olarak bilinen ve Müslümanların en önemli aylarından Ramazan ayının en önemli geleneklerinden biri olan ‘mahya’ bazı illerde olduğu gibi Eskişehir’in Reşadiye Cami’nde de hazırlıklar yapıldı.

Bu sene ahiret bilinci düşüncesinden hareketle Eskişehir İl Müftülü tarafından, “Oruç günahlara kalkandır” ifadesini olduğu belirlendi. 248 tane ampul ile 3 işçi tarafından hazırlanan mahya, uzun uğraşlar sonucunda Reşadiye Cami’sinin iki minaresi arasına asıldı. Mahyanın asılış anı ve yandıktan sonra oluşan güzel manzara dron ile havadan görüntülendi.

“Oruç günahlara kalkandır” ifadesini iki minare arasına asılacak”

Mahyanın hazırlanışı hakkında konuşan Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, “Her sene Reşadiye Cami’sinde Eskişehir’de bir tek Reşadiye Cami’sinde bir mahya düzenlemesi yapıyoruz. Bu biliyorsunuz yıllardır İstanbul’dan kandillerle yapılmış yağlı kandillerle yapılmış bir geleneğin devamı olarak Eskişehir’de devam ettiriyoruz. Şu an Eskişehir’de bu işi bizden başka yapan kimse yok. Tek mahyacı olarak olarak devam ediyoruz. Her sene Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlemiş olduğu ramazanla ilgili bir motto var. Bu seneki motto da ahiret bilinci üzerine. O noktada da biz ahiret bilinci üzerine belirlenmiş, müftülüğümüz tarafından hazırlanmış, “Oruç günahlara kalkandır” ifadesini bugün gene Reşadiye Cami’mizin 2 minaresinin arasına asıp, Eskişehir’deki Ramazan’ın manevi huzur içerisinde sağlamak için çalışmalarımıza başladık. Ben şablonu hazırlıyorum. Arkadaşlar işte geçen seneki yazıyı değiştirip, ampullerin duyların yerlerini değiştirerek, yeni hazırlamış olduğumuz şablonu mahyaya uyguluyorlar. Ondan sonra da işte o 3 gün içerisinde yeni dizilimler gerçekleşiyor. Ondan sonra bir günde de asıyoruz zaten. Aşağı yukarı 248 civarında ampul kullanacağız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.