Site Rengi

DOLAR 32,4752
EURO 34,8856
ALTIN 2.433,53
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Çarşı esnafı bölgedeki hırsızlık olaylarından şikayetçi

Çarşı esnafı bölgedeki hırsızlık olaylarından şikayetçi
30.08.2023
A+
A-

Eskişehir’deki çarşı esnafı bölgedeki hırsızlık olaylarının artması sebebiyle maddi kayıplar yaşadıklarını söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Odunpazarı ilçesi Asarcıklı Caddesi ve Taşbaşı Caddesi’nde bulunan esnaf, bölgedeki hırsızlık olaylarının artması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Kalabalık gruplar halinde gezen şüphelilerin, esnafı oyaladığı ve o esnada hırsızlık yapıldığı belirtilirken, bazı zamanlar tek seferde 3-4 bin liralık zarar oluştuğu iddia edildi. Bölgedeki emniyet güçlerinin yetersiz kaldığını aktaran işletme sahipleri, dükkânlarında demir ve sopa bulundurarak kendi önlemlerini almaya başladığını söyledi. Çarşıda sivil polis ya da bekçi dolaşması konusunda çağrıda bulunan işletme sahipleri, hırsızlık olaylarına bir an önce el atılmasını istiyor.

“Burada eskiden emniyet vardı, artık kendi önlemimizi almaya başladık”

Asarcıklı Caddesi’nde esnaf olarak vatandaşa hizmet veren Mehmet Kerenciler, bölgedeki hırsızlık olaylarından şikâyetçi olduğunu belirtti. Artık bu iş çığırından çıktığını dile getiren Kerenciler, “10-15 kişilik gruplar halinde geziyorlar. Esnafı oyalıyorlar ve çocuklar işletmelerden ürün çalıyor. Çocuklara eşyayı bırakmasını söylediğimi sırada anneleri devreye giriyor. Annesiyle tartışırken başka birisi bağırıyor. Böyle kadın grupları esnafların onları taciz ettiğini söylüyorlar. Ondan sonra kocaları devreye giriyor. Zaten emniyet bunları biliyor. Esnaf da hırsızları tanıyor. Bize satır ve bıçak çekiyorlar. Artık kendi önlemimizi almaya başladık. İşletmelerimizde demir ve sopa bulundurmaya başladık. Burada emniyet eskiden vardı. Emniyettekiler bunların kim olduğunu biliyorlardı, onlar da korkudan gelemiyorlardı. Şimdi emniyet güçleri olmadığı için çarşıda çevre illerden bile gelen var. En azından sivil polis dolaşsın. Onlar yetmiyorsa caddelere birer tane bekçi versinler. Bizim zararımız bazen yeri geliyor 3-4 bin lira oluyor. Çünkü adamların sınırı yok. Geçen gün bizim bir arkadaşımızdan on tane eşofman çalınmış. Bunların tanesi 300 lira. Çalan kişiyi yakaladık, bavulunu açtık. Yaklaşık 20 tane mağazanın eşyası çıktı. Takı ve toka, çamaşır, ayakkabı, kot ve çocuk elbisesi çıktı. Ne ararsan var. Ürünleri giymiyorlar, pazara götürüp satıyorlar” dedi.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.