Site Rengi

DOLAR 32,3961
EURO 34,7692
ALTIN 2.435,72
BIST 9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Çevre Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik Kamu Yatırımlarını Denetledi

Çevre Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik Kamu Yatırımlarını Denetledi
19.10.2023
A+
A-

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Eskişehir il  Müdürü Hikmet Çelik; Şehrimizdeki Kamu Yatırımlarını yerinde inceleyerek denetimlerde bulundu.

Hikmet Çelik,Bakanlığın talimatları, doğrultusunda şehrimizde bulunan diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının talepleri doğrultusunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanunu kapsamında 2002 yılından itibaren; 700’ün üzerinde Yapım İşinin çalışması tamamlanmış ve Kurumlara teslim edildigini ,7  işin ise süresi dâhilinde çalışmalarına devam edilmektedir dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik,gerek genel ve özel bütçeden gerekse hayırseverlerce yaptırılan yapım işlerinde; İlimizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunulması hedefiyle projelendirilmiş kamu hizmet binaları, huzur evi, okul, camii, yurt vb. yapıların inşaatlarıyla birlikte mevcut kamu yapılarının güçlendirme, bakım-onarım işleri Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam edilmektedir dedi

Bu kapsamda; denetim ve kontrollük hizmetleri Müdürlüğümüzce yürütülen yapım işlerine yönelik olarak, İl Müdürü Hikmet Çelik, İl Müdür Yardımcıları ve beraberindeki kontrol teşkilatında görevli teknik heyetle beraber ilimizdeki farklı kamu kurumlarına ait yatırımların şantiyelerinde inceleme ve denetim gerçekleştirilmiştir. İncelemelerde bulunulan Eskişehir İl Müftülüğüne ait yatırımlarda İl Müdürü Hikmet Çelik’e İl Müftüsü Bekir Gerek’te refakat etti

İnceleme ve denetim gerçekleştirilen şantiyelerden; İl Müftülüğü yatırım programında yer alan Eskişehir İl Müftülüğü Hizmet Binası Yapım İşi; 2021 yılında eski Müftülük Binası arsası üzerinde mevcut yapının yıkılarak aynı yerde yapımına başlanılmıştır. Yaklaşık 2897 m2 inşaat alanı bulunmakta olup; Bodrum+Zemin+3 Kat olarak projelendirilmiştir. Binanın Betonarme, Dış Cephe ve Tesisat Altyapı işleri tamamlanmış olup; 2024 yılında hizmete açılması planlanmaktadır.

Yine İl Müftülüğü yatırım programında yer alan Eskişehir Teknik Üniversitesi Camii ve Kütüphane Yapım İşi; 2022 yılında Eskişehir Teknik Üniversitesi kampüsünde yapımına başlanılmıştır. Yaklaşık 1265 m2 inşaat alanı bulunmakta olup; Camii, Zemin+1 Kat ve Kütüphane tek kat olarak projelendirilmiştir. Binaların Betonarme, Dış Cephe ve Tesisat Altyapı işleri tamamlanmış olup; 2024 yılında hizmete açılması planlanmaktadır.

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz Yatırım programında yer alan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Yapım işi; 2020 yılında, yaklaşık 12530 m2 inşaat alanı ile yapımına başlanılmış, Bodrum+Zemin+3 Kat olarak projelendirilmiştir. 203 vatandaşımıza hizmet verecek Huzurevinin 2024 yılı içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır.

Şantiye incelemeleri esnasında; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, gerçekleştirilen yatırımların, sunulan hizmetlerin etkinliğini, vatandaşlarımızın memnuniyetini arttırdığını ve İlimize değer kattığını belirterek; inşaatların depremi unutmadan ve olası depremler sonrası Kamu Binalarının depremden sonra kullanılacak öncelikli yapılar olduğunun altını çizerek, herkesin güven ve huzur içinde kullanımının sağlanması noktasında yapıların inşasında projelerine, fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuatlara uygun olarak saha çalışmalarının titizlikle yürütülmesinin, yürütülen çalışmalarında aynı titizlikle denetiminin gerçekleştirilmesinin yapım sürecinin her aşamasında, ustasından mühendisine her seviyede görev alanların asli görevi olduğunu ve büyük sorumluluk gerektirdiğini ifade etmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.