Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C

Dalyancı Konağı Hizmete Girdi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de, Odunpazarı bölgesinde ve Osmanlı sivil mimari özelliğini koruyan Dalyancı Konağı, Odunpazarı Belediyesi ve Eldem Kültür ve Sanat Vakfı ortaklığı ile restore edilerek törenle açıldı.
 
Eldem Kültür ve Sanat Vakfı ortaklığıyla aslına uygun bir şekilde restorasyonu gerçekleştirilen Dalyancı Konağı'nın açılış töreni heykel, resim ve fotoğrafların yer aldığı bir karma sergi ile yapıldı. Törene, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı  Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı  Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, ETO Başkanı Metin Güler, İlçe Belediye Başkanları, Eldem Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Eldem, çok sayıda Dernek Başkanı vatandaş katıldı.
Dalyancı Konağı, yeni görünümü ile Eskişehir’de sanat ve sanatçının yeni durağı olmayı hedefliyor. Sergileme alanlarının yanı sıra çok amaçlı salonlarında, sanatçı konuşmaları, konferanslar ve çalıştayların gerçekleştirileceği tarihi konağın; üretim, öğrenme ve sergileme üzerine bir buluşma noktası olması amaçlanıyor.

Konak açılışında konuşan  Eldem Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Eldem, "Başkanımız, bu bölgede yapılacak olan restorasyonlarda iş adamlarının bu taşın altına elini koyması gerektiğini söyleyerek gözlerimin içine demek ki çok iyi baktı ki, 'Gel bu işe seninle beraber başlayalım' dedi. Vermiş olduğumuz bu söz ile bu işe başladık. Bugün bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Binayı yapmak çok kolay. Ama bunu uzun süre yaşatmanın çok daha zor olduğunu öğrendik. Bu nedenle bunu yaşatabilmek için 10 milyon vakfederek, Eldem Kültür ve Sanat Vakfı'nı gerçekleştirdik" dedi.

"Eskişehir, Türkiye'nin kültür ve sanat merkezi olacak"
Törende Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada  "Eskişehir, Türkiye'nin kültür ve sanat merkezi olacak. Bunu çok net bir biçimde tüm dünyaya haykırmak istiyorum. Odunpazarı da tarihi bölgesi itibariyle Eskişehir'in kültür ve sanat merkezi olmaya aday. Bu doğrultuda Ali Eldem ile yapmış olduğumuz görüşmelerde beni gerçekten fazlası ile memnun eden şey; Ali Eldem'in de böyle düşünüyor olması. Eskişehirli, başarılı bir iş adamının kültür ve sanata yatırım yapması, katkı sunması bütün Türkiye'ye örnek olmalı. Öncelikle Eskişehirli hemşehrilerimize örnek olmalı. Bizde daha ne konaklar var. Hazırız yenilerini gerçekleştirmeye. Şu anda arkadaşlarımızın çalıştığı projeler, Eskişehirli iş adamlarımızı bekliyor" dedi.
Açılış töreninde konuşan bir diğer isim ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tı. Sanatın, insanın yüzünü güldürdüğünü söyleyen Ahmet Ataç, "Sanat, insanın ruhunu özgürleştiriyor. Çok önemli bu. Ruhun özgürleşmesi kadar insan sağlığına iyi gelen bir şey yoktur. O açıdan, Eskişehir gerçekten sanata dönük bir şehir olma yoluna başladı. Artık mesafe almaya da başlıyor. Bir zamanlar öğrenci kenti de diye tabir ediliyordu. Doğru. Havacılık kenti diye tabir ediliyordu. Doğru. Ama şimdi de sanat kenti olarak gündeme girdi" dedi.
Konuşmaların sonunda Dalyancı Konağı'nın açılışına destek verenlere plaket takdimi yapıldı.
 Tarihi konak, toplu kurdele kesimi sonrası hizmete açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.