Site Rengi

DOLAR 32,2769
EURO 34,6976
ALTIN 2.409,76
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Dilara Tambova Gündemi Değerlendirdi

Dilara Tambova Gündemi Değerlendirdi
03.11.2023
A+
A-

DSP Parti Meclisi Üyesi ve Eski Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova:Gün geçmiyor ki! Eskişehir siyasetinde; paranın makbul kılındığı ve sermayesi ile herkesin, siyasette bir koltuk ve makam sahibi olmasının mümkün olduğu bir sürecin, olumsuz sonuçları ile karşı karşıya kalınmasın.Aslında bizler! Seçilmişlerin; öncelikle şehrimiz sonra da ülkemiz için yapacakları hizmetleri merak etmekteyken, bu kişilerin; tutarsızlık ve ilkesizlik içerisinde olmaları, hizmete odaklanmak ve sorun çözmek yerine; haddinden ve ölçüsünden büyük beyanlarıyla gündemi meşgul etmeleri kabul edilebilir bir şey değildir.

Dilara Tambova:Seçilmiş oldukları günden bu güne; tek icraatları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Yılmaz Büyükerşen’e yönelik mesnetsiz iddialarından öteye geçmemiş, fikirsel ve ideolojik olarak herhangi bir meziyetini göremediğimiz ‘malum’ milletvekili, sonunda serbest siyaseti tercih etmiş ve üç günlük siyasi kariyerinde; seçildiği partiyle fikir ayrılığına düşmeyi başarabilen, ender insanlardan biridir.

DSP Eski Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova:Normal şartlarda bu olay, çok yadırganacak ve hatta ayıplanacak bir vâkıadır; lakin perşembenin gelişi çarşambadan belliyken, olayın böyle sonuçlanmış olması, bizler gibi İyi Partilileri de şaşırtmamıştır diye düşünmekteyim. Zira bütün politik kurgusu; belirsizlik ve geçişkenlik üzerine kurulmuş ve ilk günden bu yana herhangi bir rezervi olmadığını da açık açık beyan etmiştir.

Esasen bizim açımızdan mevzu, asla kişiler değil yaratılmış olan menfi ve ilkesiz siyasal zemindir; zira bu zeminin yaratmış olduğu politikacı profili de kendi maharetiyle var olmayı başaramamışken; başka insanların başarısını küçümsemeye cüret edebilmekte ve bu tür söylemler üzerinden kendisine bir alan açmaya çalışmaktadır. 25 yıllık başarısı ve tüm ülkeye mal olmuş marka değeri ile Eskişehir’in çeyrek asırlık Büyükşehir Belediye Başkanı üzerinden yakışıksız provakasyon yaratan bu şahıs! Eskişehir siyaseti için, kayıp bir siyasi dönemden başka bir şey değildir.

Dilara Tambova :Siyaseti, sermayenin esareti altına alan bu sistemin, en hakikatli temsilcilerinden biri olan Sn Vekil, seçilmiş olduğu partinin büyükşehir belediyesini kazanacağına dair iddialı söylemleriyle gündemi epey meşgul etmişti. Lakin büyük söz söylemenin, büyük lokma yemeye benzemeyeceğini de tecrübe etmiş olması muhtemeldir.

Siyaset! akıl ve adanmışlıkla, millet ve hizmet aşkı ve çözüm merci olmaya namzet yapılmadığı müddetçe; kirlenmişlik ve yozlaşma kaçınılmazdır. Öncelikli mücadelemiz; milletin karşısına çıkarılarak adaylar konusunda, partilerin, daha seçici ve makul davranmasını sağlamak olmalıdır Saygılarımla dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.