Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

DİLKOM’da çocuklarda hiperaktivite bozukluğu konuşuldu

DİLKOM’da çocuklarda hiperaktivite bozukluğu konuşuldu
15.03.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM) tarafından düzenlenen “Çocuğumda dikkat ve hiperaktivite bozukluğu var.
“Şimdi ne yapmalıyım?” başlıklı seminer, DİLKOM Prof. Dr. Seyhun Topbaş Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merve Nur Sarıyer’in konuşmacı olduğu seminere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Dr. Öğr. Üyesi Sarıyer: “Her dikkat eksikliği olan çocukta hiperaktivite yoktur”
DİLKOM’da gözlemlenen vakalarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısının artış gösterdiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Sarıyer şunları söyledi:
“Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, dikkat süresi kısalığı, dikkat dağınıklığı, hareketlilik veya dürtüsellikle kendini gösteren, büyük oranda bu belirtilerin yaşam boyu sürdüğü nörogelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanmaktadır.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda dikkat eksikliğinin baskın olduğu çocuklar dikkatlerini ayrıntılara veremezler, zihinsel olarak çaba gerektiren görevlerden kaçınırlar ve eşyalarını sıkça kaybetme eğilimleri fazladır. Hiperaktivitenin baskın olduğu çocuklar ise sakin bir biçimde oyun oynamak konusunda çok zorlanırlar, çoğu zaman çok konuşurlar ve çok hareketlilerdir. Bu bozukluğun nedenleri arasında genetik, nörolojik faktörler ve psikolojik etkenler var. Tedavi için öncelikle çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları hekimlerine başvurulmalı, uygulanılması gereken tedavi sürecine uyulmalı ve ilaç tedavisine ek olarak gereken alanlarda uzmanlardan destek alınmalı.”
Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.