Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Din görevlileri buluşmasında önemli konular görüşüldü

Din görevlileri buluşmasında önemli konular görüşüldü
16.02.2024
A+
A-

Bilecik din görevlileri buluşmasında ‘Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ konferansı gerçekleştirildi.

Bilecik İl Müftülüğü tarafından Bilecik il ve ilçelerinde görev yapan din görevlilerine yönelik ‘Bilecik Din Görevlileri Buluşması’ düzenlendi. Buluşmaya katılan Prof. Dr. Orhan Çeker ‘Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ konulu konferans verdi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya Vali Şefik Aygöl, Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Prof. Dr. Orhan Çeker, İl Müftüsü Ali Erhun, Başkanlık Müfettişleri Başmüfettiş Murat Alkan ve Müfettiş Yasir Çavuşoğlu, Müftü Yardımcıları İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan buluşmanın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Erhun, ilimde yenilenmenin ve kendini güncellemenin önemine değindi.

Müftü Erhun, “İki günü bir olan zarardadır diyen peygamberin hem ümmeti hem de varisleri olarak din hizmeti verirken kendimizi daima kalben, zihnen yenilemeli ve bilgilerimize yeni bilgiler eklemeliyiz. Orhan Çeker hocamız bizleri kırmayarak buluşmamıza teşrif ettiler. Kendilerinden çok müstefit olacağız inşallah. İlmi bol hayırlı bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

Programda konuşma yapan Vali Şefik Aygöl, din hizmetinin önemi ve kamu görevlisi olarak din görevlilerinin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında tavsiyelerde bulundu.

Konferansta en büyük fitnenin sünneti dışlama hareketi olduğunu söyleyerek başlayan Prof. Dr. Orhan Çeker, “Bilinçli olarak bazı kesimler tarafından İslam’ı bozmak için Kur’an ve sünnet ayrıştırılıyor ve sünnet reddediliyor. Şunu unutmayın ki sünnetin reddinin arka planında İslam’ı tahrif etmek var, bozmak var. Sünnet olmadığı zaman din de kalmaz, ümmet de kalmaz” dedi.

Konferans sonrasında Çeker’e, Bilecik Müftülüğü adına Vali Yardımcısı Şahin Arsal tarafından teşekkür belgesi taktim edildi.

Programda din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Murat Alkan, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının görevleri, görev ve hizmet bilinci, din hizmetlerinin etkin kullanımı ve verimliliği ile sosyal medya kullanımında din görevlilerinin uyması geren konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.