Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

DİYANET- SEN:ÇEDES PROGRAMINA KARŞI OLMAK CEHALETTİR.

DİYANET- SEN:ÇEDES PROGRAMINA KARŞI OLMAK CEHALETTİR.
12.06.2023
A+
A-

Diyanet- Sen Eskişehir Şube Başkanı İlhan Köroğlu Çedes ile yaptığı yazılı açıklamada; Okullara gönderilen yazıda öğrencilerin, “millî, mânevî, ahlâkî, insânî, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak” amacıyla manevi danışmanlık protokolünün imzalanması yine birileri için laiklik elden gidiyor veryansınına dönüştü dedi

 

İlhan Köroğlu;Müslüman bir ülkede İslamiyet adına atılmış olan her adımı irtica ve aşırılık olarak köpürtenler,aynı tavırlarını aile saadetine saldırı olan LGBT için gösteremediler. Yine okullarda verilen cinsellik eğitimini normal bir adım olarak görenler mevzu dine dair bir duruma gelince her türkü mantıksız savunmayı yapabiliyorlar.

Diyanet – Sen Eskişehir Şube Başkanı İlhan Köroğlu;Yapılmış olan açıklamaları büyük bir bilgi eksikliği olarak revize ederek düzeltmek istiyoruz. Biz burada yaklaşık 100 bin üyesi olan bir sivil toplum örgütü olarak laiklik hassasiyeti içerisinde olan arkadaşlarımızı rahatlatmak açısından söylediklerimize kulak kesilmelerini rica ediyoruz.

 

Kuran kurslarında 4-6 yaş çocuklarımıza dini eğitim veriyoruz ve laiklik ile ilgili herhangi bir sorunumuz görülmüyor.

Türkiye’nin tamamında sergilediğimiz dini eğitimler ile İslam dünyası üzerinde en etkili ülke olma özelliğini taşıyoruz.

 

Dini nikah yetkisini de din görevlileri olarak müftülüklerimizin icra edebildiğini bu hususun da her hangi bir risk alanı doğurmadığını bilmelerini istiyoruz.

Veya hastahanelerde dini telkinci olarak icra etmek istediğimiz,son nefesinde yanında olduğumuz müslümanlar için de her hangi bir engel veya sorun yaşamadık yaşatmadık.

Burada bu arkadaşlarımıza müsterih olmalarını, islamdan kimseye zarar gelmeyeceğini, en büyük tehlikenin dinsizlik olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

 

Küçük yaşta verilen dini eğitimin birçok faydasının olduğunu hatırlatarak birkaç tanesini izah etmekte fayda görüyoruz.

 

1. Değerlerin öğrenilmesi: Dini eğitim, çocuklara doğru ve yanlış arasındaki ahlaki değerleri öğretir. Bu, onların dürüstlük, yardımseverlik, hoşgörü, saygı gibi değerlere erken yaşta aşina olmalarını sağlar.

 

2. Ahlaki ve etik gelişim: Dini eğitim, çocukların ahlaki ve etik değerleri anlamalarına ve içselleştirmelerine yardımcı olur. Bu, toplum içinde sorumluluk duygusu geliştirmelerine ve doğru tercihler yapmalarına yardımcı olabilir.

3. Manevi gelişim: Dini eğitim, çocukların manevi bir boyutu keşfetmelerine ve bu alanı geliştirmelerine yardımcı olur. Bu, iç huzur, anlam ve amaç bulma, başkalarına hizmet etme gibi manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olabilir.

4. Toplumsal değerlerin korunması: Dini eğitim, toplumun değerlerini korumaya ve aktarmaya yardımcı olabilir. Çocuklar, toplumun ortak değerlerini öğrenerek, toplumsal sorumluluklarını ve katkılarını anlayabilirler.

5. Kültürel bağlantı: Dini eğitim, çocukların kültürel miraslarını ve kimliklerini anlamalarına yardımcı olur. Bu, çocukların kendi kültürlerine ait değerleri ve gelenekleri korumalarını sağlar.

 

Elbette, dini eğitimin faydaları kişiden kişiye ve aileye bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, küçük yaşta verilen dini eğitim, çocukların ahlaki, manevi ve kültürel olarak gelişmelerine yardımcı olmaktadır.

İlhan Köroğlu,Beş maddede izah ettiğimiz hususların herhangi bir yerinde laikliğin zarar gördüğüne dair, dillendirdikleri çağdaşlığın akamete uğratıldığına dair en ufak bir durumun olmadığı apaçık ortadadır ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.