Site Rengi

DOLAR 32,5249
EURO 34,8871
ALTIN 2.433,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

DPÜ Maden Mühendisliği Bölümünün uluslararası proje başarısı

DPÜ Maden Mühendisliği Bölümünün uluslararası proje başarısı
06.04.2023
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Maden Mühendisliği Bölümünce madenciliğin dünya için önemi konusunda farkındalık artırmak ve yenilikçi metotlarla madencilik eğitimleri vermek amacıyla hazırlanan Holographic Integration for Geosciences Education and Mining (HoloGEM) projesi Polonya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Mühendislik Fakültesinden yapılan açıklamaya göre, madenciliğin dünya için önemi konusunda farkındalık artırmak ve yenilikçi metotlarla madencilik eğitimleri vermek amacıyla hazırlanan HoloGEM projesinin Polonya’nın Wroclaw şehrinde gerçekleştirilen açılış toplantısında çalışma programı, kurallar, geliştirilecek modüllerle ilgili detaylar görüşüldü. Çıktıların önemli bir bölümünün iki yıl içerisinde hayata geçirileceğinin belirlendiği toplantıya, DPÜ’yü temsilen Dekan Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ile proje eş güdümcüsü Prof. Dr. Oktay Şahbaz katılım sağlarken, Türkiye’nin ilk uluslararası madencilik okulu olan Nurettin Çarmıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenleri de ortak olarak toplantıda yer aldılar.

Maden Mühendisliği Bölümlerinin cazip hale getirilmesinin gelişmekte olan ülkeler için bir zorunluluk olduğunu dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, projeden elde edilecek çıktıların yeni teknoloji araçlarla eğitim verilmesini sağlayacağını belirtti.

Maden Mühendisliği ve Maden Teknikerliği bölümlerinde dünyada sayılı yerde kullanılan dijital araçların Kütahya’da geliştirilecek olmasından duyduğu kıvancı dile getiren Prof. Dr. Karagüzel, proje koordinatörü Prof. Dr. Oktay Şahbaz’a emekleri için teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Prof. Dr. Oktay Şahbaz, projenin yazım sürecinde dünyada ilk 300’de olan Porto Üniversitesi ve Polonya’nın en iyi üniversitelerinden biri olan AGH ile ortaklık kurulduğunu ve madencilik alanında önemli bir uluslararası proje başarısına ulaşıldığını bildirdi. Desteklerini esirgemeyen bölüm yönetimine teşekkür eden Prof. Dr. Şahbaz, “ İçerisinde çevreci madencilik uygulamaları, VR teknolojileri, holografik öğeler ve yenilikçi modüller olan projenin alana olan ilgiyi artırması ve mevcut eğitim programlarının inovatif yaklaşımlarla geliştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

“İlk 300’de olan üniversiteler ile ortaklık kurduk”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Proje çerçevesinde ilk 300’de olan üniversiteler ile ortaklık kurduk ve önemli bir başarıya imza attık. Projeden elde edilecek sonuçlarla yeni teknolojik araçlarla eğitim verilebilecektir. Dünyada çok az sayıda ülkede kullanılan dijital araçların Kütahya’da geliştirilecek olmasından dolayı çok mutluyum. Projede görev alan tüm arkadaşlarımı DPÜ’ye kazandırdıkları bu başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.

“Çalışmanın ve azmin önünde hiçbir engelin duramaz”

DPÜ’nün HoloGEM Projesi’nin Polonya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmesine ilişkin açıklamada çalışmanın ve azmin önünde hiçbir engelin duramayacağına vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, “ Bu projenin Polonya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmesinin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmanın ve azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını bir kez daha görmüş olduk. Bundan sonraki hedefimiz bu tip projelerin sayısının artırılması olacak. DPÜ olarak biz bu yönde gerekli desteği vermeyi sürdüreceğiz. Söz konusu projeye emek veren arkadaşlarımı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.