Site Rengi

DOLAR 32,3587
EURO 34,8565
ALTIN 2.383,71
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 24°C

DPÜ’de 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması Lansman Toplantısı

DPÜ’de 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması Lansman Toplantısı
27.12.2023
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın lansman programı gerçekleştirildi.

Rektörlük makamında düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, NG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Keramika Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yüce, Gülümser Hatun Termal Otel Proje Temsilcisi İsmail Yavaş ile davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, etkinliğin açılış konuşmasında, “Ana sponsorumuz Gürok ve bu projede desteklerini üniversitemize sunan Kütahya Porselen, Keramika, Baştaş Grup ve Gülümsel Hatun Termal Otel’e çok teşekkür ediyorum. Bu projede ilk iki imzamızı Esin Güral Argat ve Sema Güral Sürmeli Hanımefendilerle attık. Kadınların eli bereketlidir.Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından desteklenen Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girşimciler Projemiz kapsamındaki bu yarışmamızda hem sanat hem de genç girişimciler açısından çok bereketli olur. Nafi Güral’ın bugün aramızda olması çok kıymetli. Kendisi Kütahya sanayisi için bir aksakaldır ve onun deneyimlerinin bizlere yol göstereceğine inancım sonsuz. Emin Yüce, Kütahya sanayisini çok iyi bilen ve bu şehirdeki sektöre yön veren isimlerden birisi. Ayrıca İsmail Yavaş, Kütahya turizminde yeri çok ayrı olan bir tesisin temsilcisi de bugün bizlerle beraber. Bu projeye adını veren Aizanoi’de devam eden kazılar da 2023’e damga vuran gelişmeler arasındaydı. Bu kazılara destek veren tüm sponsorlarımıza ve Prof. Dr. Gökhan Coşkun başkanlığındaki kazı ekibimize de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında imzalanan protokollerle Gürok Grup 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın ana sponsoru, Kütahya Porselen, Keramika, Gülümser Hatun Termal Otel ve Baştaş Grup da proje sponsorları oldu.

Program teşekkür konuşmaları ve plaket sunumunun ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.