Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

DPÜ’de akademik yükseltme ve akademik teşvik ödül törenleri sürüyor

DPÜ’de akademik yükseltme ve akademik teşvik ödül törenleri sürüyor
10.04.2023
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki (DPÜ) akademik birimlerinde akademik yükseltme ve akademik teşvik ödül törenlerinin ikincisi, İktisadi ve İdari Bilimler ile Kütahya Uygulamalı Bilimler fakülteleri için düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Üniversitenin Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2022 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarının açıklamasıyla, Üniversitede akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenler ile akademik yükseltme hakkı kazanan öğretim üyeleri için gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci gününde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi için tören düzenlendi.

“Üniversitemiz günden güne daha iyiye gidiyor”

Törenlerde yaptığı konuşmada, Üniversitenin günden güne daha iyiye gittiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, “ Artık Akademik Teşvik Törenimiz geleneksel hale geldi. Arkadaşlarımızın ne kadar değerli olduğunu burada ifade etmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz günden güne daha ileriye gidiyor. Bu yerleşke içerisinde akademi kuralları geçerli olacak demiştik ve bunu başardık. Akademisyen sayımız her geçen yıl artıyor. DPÜ tarihinde kadro bekleyen sayısının bu kadar az olduğu bir dönem olmadı. Bununla iftihar ediyorum. Sadece akademik teşvik almaya hak kazanan öğretim üyesi sayımız değil, aynı zamanda akademik teşvik almaya hak kazanan öğretim görevlilerimizin başarı puanı ortalaması da artıyor. BAP’a verdiğimiz destekler de gün geçtikçe artıyor. Teknokent’i çok önemsiyoruz. Orada da ciddi bir ivme yakaladık” dedi.

” Yabancı uyruklu öğrenci sayımız 10 bine yaklaştı”

DPÜ’de yabancı uyruklu öğrenci sayısının 10 bine yaklaştığına dikkat çeken Rektör Uysal,” 90’dan fazla ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu da şunu gösteriyor: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi uluslararası bir üniversitedir. DPÜ tarihinde ilk kez merkezi Brüksel projesi aldı. Türkiye’de geçen yıl üç merkezi Brüksel projesinin iki tanesi DPÜ patentli. İlk defa Teknofest’te birinci olduk. Bu sene de iddialıyız. Geçen sene 33 takımdık, bu sene 50 takıma çıkardık. Takım başına 100 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Eğitimin en iyi modeli öğrencilerimizi sahaya atmak, yarışmalara hazırlamak olduğunu düşünüyorum. İyi olduğumuza inanırsak daha iyisi gelir. Biz iyiyiz, daha da iyi olacağız. Ben bu vesileyle akademik teşvik alan, akademik kadro alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Üniversitemize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 66, Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesinden 15 akademisyene akademik teşvik başvurularında elde ettikleri başarıdan dolayı teşekkür belgesi sunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.