Site Rengi

DOLAR 32,4190
EURO 34,7542
ALTIN 2.433,94
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 15°C

DPÜ’de “Siber Güvenliğe Giriş ve Linux 101” başlıklı eğitimler

DPÜ’de “Siber Güvenliğe Giriş ve Linux 101” başlıklı eğitimler
04.01.2024
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Siber Güvenlik Topluluğu tarafından “Siber Güvenliğe Giriş ve Linux 101” başlıklı eğitimler düzenlendi.

Siber Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen eğitimde öğrencilerde dijital dünyadaki güvenlik riskleri konusunda farkındalık oluşturma hedeflendi. Siber Güvenliğe Giriş eğitimi, öğrencilere siber saldırıların çeşitliliği, kişisel ve kurumsal veri güvenliği önlemleri ile temel kavramlar hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Eğitimde, topluluk başkanı Furkan Şahin, güncel siber tehditlerin yanı sıra önleyici adımların da önemini vurguladı. Linux 101 dersi ise Linux işletim sistemi üzerine yoğunlaşarak, öğrencilere açık kaynak kodlu ve güvenli bir işletim sistemi olan Linux’un önemini aktardı.

Yönetim kurulu üyesi Ummugül Türk, öğrencilere Linux’un siber güvenlik dünyasındaki yaygın kullanımını vurgulayarak, bu alandaki pratik bilgi edinmelerine destek oldu.

DPÜ Siber Güvenlik Topluluğundan konuyla ilgili yapılan açıklamada eğitimlere devam edileceği belirtilerek, “Günümüz dijital çağında siber güvenlik, bireylerin, kurumların ve devletlerin günlük hayatında giderek daha önemli bir konuma yükseliyor. Bu nedenle, DPÜ öğrencilerine siber güvenlik alanında bilinç kazandırmak adına sorumluluk almaya karar verdik. Siber güvenlik, gün geçtikçe büyüyen dijital tehditler ve veri ihlalleri ile birlikte önemini arttırmaya devam ediyor. Bu eğitimler aracılığıyla DPÜ öğrencilerinin gelecekte dijital ortamlarda daha bilinçli ve güvenli bireyler olarak yer almalarına destek olmayı hedefliyoruz” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.