Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Kütahya’daki KYK yurtlarında 12 bin 642 öğrenci konaklıyor

Kütahya’daki KYK yurtlarında 12 bin 642 öğrenci konaklıyor
07.02.2024
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerine huzurlu ve güvenli bir eğitim-öğretim ortamı oluşturulması için Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında, ilgili yöneticilerin katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda; üniversite yerleşkesi, öğrenci yurtları ve çevresi için alınan güvenlik tedbirleri değerlendirilerek alınması gereken ilave tedbirler istişare edildi.

“Güz dönemini güven ve huzur içinde tamamladık”

Güz dönemini huzurlu ve güvenli bir şekilde tamamladıklarını belirterek bahar yarı yılı için de gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali Musa Işın, “Öğrencilerimizin memnuniyetini göz önünde bulundurarak bahar yarı yılı için gerekli tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Yeni dönemde de kampüs çevresi, yurtlar ve çevresindeki mekanların denetimlerini titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“24 saat kameralarla takip ediliyor”

Öğrenci güvenliği konusunda 24 saat boyunca kamera sistemleriyle gözetleme yapıldığını ve emniyet ekipleriyle üniversite güvenlik görevlilerinin koordinasyon içinde çalıştığını belirten Vali Işın, “Öğrencilerimizin güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

“Hiçbir öğrencimiz barınma sorunu yaşamadı”

Barınma konusunda da öğrencilerin hiçbir sıkıntı yaşamadığını aktaran Vali Işın, “KYK yurtlarında 12 bin 642 öğrencimiz, özel yurtlarda 2 bin 853 öğrencimiz konaklamaktadır. 97 öğrencimiz de devletimize ait yurtlarımızda misafir edilmektedir” diye konuştu.

“Ulaşım sorununa çözüm üretildi”

Üniversiteye ulaşım ve sahipsiz sokak hayvanları konusunda atılan adımlara da değinen Musa Işın, “Öğrencilerimizin geri bildirimleri doğrultusunda ulaşım ve sahipsiz sokak hayvanları konusunda da önemli adımlar atıldı. Kütahya Belediyesi ve Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odasının destekleriyle ulaşım sorunu çözüme kavuşturulmuş, ek seferlerle öğrencilerimizin ulaşımı sorunsuz bir şekilde sağlanmıştır. Zafertepe-üniversite hattında 831 halk otobüsü seferi ve 23 sefer de Kütahya Belediyesine ait elektrikli otobüslerle öğrencilerimizin ulaşımı sorunsuz bir şekilde sağlanmaktadır. Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili olarak Rektörlük ve Kütahya Belediyesi iş birliğiyle başlatılan çalışmalarla, bu konuda da önemli adımlar atılmakta ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmektedir” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemin de başarı ve huzur içerisinde geçmesini temenni eden Vali Işın, tüm öğrencilere başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.