Site Rengi

DOLAR 32,4087
EURO 34,8321
ALTIN 2.431,63
BIST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Dr. Öğretim Üyesi Tanıdı’dan “Hemşehrimiz Yunus Emre Günümüze Ne Söyler” konulu sohbet

Dr. Öğretim Üyesi Tanıdı’dan “Hemşehrimiz Yunus Emre Günümüze Ne Söyler” konulu sohbet
19.01.2024
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Duygu Tanıdı, Eskişehir Türk Ocağı’nda “Hemşehrimiz Yunus Emre Günümüze Ne Söyler” konulu sohbet düzenledi.

Tanıdı, yoğun bir ilgiyle takip edilen konuşmasında özetle; zamanımızda Yunus Emre’yi anlamanın, dünyaya Yunus Emre gözünden bakmanın bir denemesini yapmıştır. Kaybetmeye başladığımız bizi biz yapan değerlerimiz üzerine Yunus Emre’nin dilinden hatırlatmalara yer vermiştir. Bunun için Yunus Emre’nin şiir dilinden ve diğer bir eseri olan “Risaletün-Nushiyye” kitabından örnekler vererek dinleyicileri akli ve kalbi bir dahili yolculuğa çıkarmıştır. Yunus Emre’nin insanlığa Türk milletinin kazandırdığı sayısız değerden biri olduğunu vurguladı.

Duygu Tanıdı, “Üzerine bastığımız bu toprakların insanı ve bizden biri olan Yunus Emre’yi hatırlamak ve hatırlatmak, özellikle gençlerimiz için, kimliğimiz için en önemli bir gerekliliktir” diye belirtti.

Ocak Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, yöneltilen çok sayıdaki soruyu cevaplandıran konuşmacıya şükran beratı takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.