Site Rengi

DOLAR 32,3775
EURO 34,7710
ALTIN 2.440,67
BIST 9.996,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’nın Eskişehir Kurtuluş Mesajı

15.08.2019
A+
A-

"Eskişehir'imizin kurtuluş günü, aynı zamanda Büyük Taarruzun başladığı ve sonuçta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile şanlı bir tarih yazıldığı dönemdedir.

26 Ağustos itibariyle başlayan bu milli mücadele, 30 Ağustos galibiyeti ve 2 Eylül 1922'de Eskişehir'in düşman işgalinden kurtarılmasıyla birlikte büyük bir zaferle taçlandırılmıştır. 1921'de Yunan işgali sebebiyle, bir çok yağmalama ve yıkıma maruz kalan şehrimizde, can kayıpları ve çok ciddi maddi zararlar meydana gelmiş ve bütün işgaller gibi, bu işgalin bilançosu ve insanlar üzerinde yarattığı travma da, çok ağır olmuştur.

Eskişehir, Ulusal Kurtuluş Savaşının en kritik noktalarından birisi olduğu için, buradaki tahribatın da o ölçüde büyük olması kaçınılmazdır.

Kuruluşundan itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ve tarihi, kültürü, coğrafi konumu itibariyle Anadolu'nun en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Eskişehir; bugün hala o aydınlık, medeni ve demokrat yönü ile doğup büyümekten gurur duyduğumuz bir şehir olma özelliğini korumaktadır.

Eskişehir bizler için, sadece bir yerleşim alanı olmanın ötesinde, aynı zamanda hayatımız ve en büyük sevdamızdır. Ve tüm vatanımız gibi vazgeçilmezdir.

Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, bu şehrin ve ülkemizin, bir daha asla işgal günlerini yaşamaması dileğiyle, 2 Eylül Kurtuluş Günümüzü yürekten kutluyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.