Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Eczacılardan yeni virüs varyantlarına karşı maske takma tavsiyesi

Eczacılardan yeni virüs varyantlarına karşı maske takma tavsiyesi
23.12.2023
A+
A-

Eskişehir’de eczacılar, covid-19 virüsünün yeni varyantlarına karşı maske kullanılarak tedbir alınmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde dünyada Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde görülen Covid-19’un bir varyantı olan JN.1, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘dikkate alınması gereken varyant’ kategorisine alındı.

Uzman doktorlar, covid-19 ile bağlantılı olan JN.1 varyantına karşı toplu taşıma araçları ve kapalı ortamlar gibi kalabalık yerlerde vatandaşlara maske takılmasının kendi sağlıkları açısından faydalı olacağı görüşünü belirtti. Eczacılar ise uzmanların uyarılarına rağmen vatandaşlarda maske kullanım oranında düşüş gözlemlediklerini ifade ederek, yeni varyantlara karşı tedbirli olunması çağrısı yaptı.

 

“Vatandaşlarda herhangi bir hastalık belirtisi varsa maske takmalılar”

Eskişehir’de Farmakolog Eczacı Çağatay Fikret Erad, herhangi bir ateşli hastalık belirtisi olan vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunduklarında maske takmalarını tavsiyesinde bulundu. Farmakolog Eczacı Çağatay Fikret Erad, sözlerine şöyle devam etti:

“Son günlerde ateşli hastalıklarda artış olduğunu görüyoruz. Bunun viral mi bakteriyel mi olduğu konusunda tartışmalar sürüyor. Geçen sabah hastaneye gittim. Hastanede kimse maske takmıyordu. Covid-19 ile ilgili yeni varyantın olduğuna dair uzmanlar sürekli uyarıyor. Maske yeni salgınların oluşmasında tedbir için her zaman önemlidir. Eczacılar olarak şunu rica ediyoruz, vatandaşlarda herhangi bir hastalık belirtisi varsa maske takmalılar. Maske takılmadan da toplu taşıma araçlarının kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Vatandaşların biraz daha bilinçli olmasını ve maske takma konusunda özen göstermelerini istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.