Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Eğitim Bir-Sen, İlçelerdeki Öğretmenlerin Sorunlarına Parmak Bastı

Eğitim Bir-Sen, İlçelerdeki Öğretmenlerin Sorunlarına Parmak Bastı
15.09.2023
A+
A-

Memur-sen ve Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar ;Bu satırları Eskişehir’e 150 km uzaklıktaki bir köy okulu bahçesinden yazıyorum, şeklinde başladığı yazılı açıklamasına İlçelerde görev yapan Eğitimcilerin sorunlarını dile getirdi.

Akar;2023/2024 eğitim öğretim yılı bu hafta itibariyle başladı. Öncelikle tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize sağlıklı, başarılı bir eğitim öğretim dönemi olmasını diliyorum. Sendikal faaliyetlerimiz kapsamında kurum ziyaretlerimize sorun ve problemleri yerinde görmek, muhataplarıyla yerinde değerlendirmek amacıyla Çifteler, Sarıcakaya ve Günyüzü ilçelerimizi ziyaret ederek başladık.Üç ilçe onlarca eğitim kurumu ve yüzlerce eğitim çalışanımızla bir araya geldik. Tabiri caizse bir dokunduk bin ah işittik.Bu sorunları ve çözüm önerilerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Günyüzü Kayakent Mahallesi Eskişehir’e 150km uzaklıktadır. Buraya gelen memurların bir aylık ulaşım maliyeti yaklaşık 6000₺ olmuş, diğer ilçelerdeki durumda bundan çok farklı değil,

‼ Aylık (öğlen) yemek maliyeti yaklaşık 2000₺ olmuş, yemek artı ulaşım nerdeyse maaşın yarısını götürüyor,

‼ Ulaşım masrafı yüksek olunca çalışanlar ilçelerde ev kiralamak istiyor ancak ilçede ev bulamıyor, ev bulsa fiyatlar almış başını gitmiş Günyüzü’nde ev kirası 9000₺ olmuş,

‼ Öyle hale gelmiş ki yol masrafını düşürmek için bazen çalışanlar orda evi olan arkadaşının evinde misafir kalıyor,

‼ Günyüzü Gümüşkonak mahallesinde bulunan Milli Eğitim lojmanı bakıma muhtaç perişan halde, lojmanda barınan öğretmenler kendi imkanları ile tadilat yapmak mecburiyetinde kalıyorlar, böylesi bir ortamda öğretmenleri yaşamaya mecbur bırakmak bir öğretmene reva mı?

‼ İlçelere gelen servisler Ukome kararından dolayı il içine girmiyor herkes sabahın çok erken saatinde otogara gitmek, oradan da özel servise binmek zorunda kalıyor,

‼ Günyüzü ilçesi eğitim çalışanları maaş anlaşması sona ermiş ve bu konuda İlçedeki Ziraat Bankası yetkilileri ile bizzat görüşerek mevcut ekonomik duruma uygun bir teklif verilmesi için görüştük. Eğitim çalışanları yeni anlaşmadan iyi bir rakam çıkmasını bekliyor.

‼ Eskişehir merkezde öğretmen fazlalığı olduğu için öğretmenler il merkezine tayin olamıyor, mecburen ilçede çalışıyor, madem bir mecburiyet durumu ile karşı karşıya kalınıyor hiç olmazsa buralarda çalışan arkadaşlarımızın sorunları çözüme kavuşsun.

⚠ Bu sorunlar 7. Dönem toplu sözleşme taleplerimizden memurlara kira, yemek ve yol yardımı yapılması talebimizin haklılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ilçelere gönderdiği belediye otobüsleri kırsalda çalışan memur ve diğer çalışanlar için sabah il merkezinden ilçelere ilave sefer koymalı ve ilçelere giden çalışanlara ulaşım kolaylığı sağlamalıdır. Bu talebi tüm çalışanlar adına Büyükşehir belediyesi yetkililerine iletiyorum. Sabah merkezden ilçelere akşamda ilçelerden şehir merkezine belediye otobüsü seferleri konulsun.

✅ Gümüşkonak lojmanının içler acısı perişan durumunu bundan 2 yıl önce yetkililere dile getirmiştim ancak maalesef hala bir adım atılmamış, yetkilileri bu konuda bir adım atmaya davet ediyorum.

Bazı ilçelerde halen devam eden bitmeye yakın Toki konut inşaatları var, bunlar biran evvel bitsin ki ilçede çalışanlar kiralayacakları ev bulabilsinler ve belki kiraların da bir nebze ateşini düşürür.

Bu sorunların çözümü adına yetkililere çağrıda bulunuyorum. Gayemiz kamu çalışanlarının sorumlarını dile getirmek ve çözümü için onların sözcüsü olmak. Umarız bu konularda adım atılır ve sorunlar ortadan kalkar.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak uzak yakın demeden, zaman mefhumu gözetmeksizin her daim kamu çalışanlarımızın yanında olmaya, onların sorunlarına çözümler aramaya devam edeceğiz. Misafirperverlikleri ve alakaları için tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim dedi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.