Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Ekrem Birsen’den Zam Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen su zammı ile ilgili yaptığı açıklamada:

“Bundan sonra yapılacak hizmetlerin ceremesini halkımızın üstüne yansıtmak onlardan topladıklarıyla hizmet etmek nasıl bir anlayış onu sizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi.

Zam kararının büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını belirten Ekrem Birsen, “Bilindiği gibi Eskişehir’de satılan Kalabak suyu yani 12 litrelik bildiğimiz damacana suyu 2.75 lira iken 3 buçuk liraya yarından itibaren satılacak. Zam kararı tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin onayı ESKİ Genel  Müdürlüğünün almış olduğu yönetim kuruluna istinaden uygulanıyor. Ne Eskişehir Esnaf Odaları Birliğinin ne de Eskişehir Sucular Odası’nın zam talebi yoktur. Bu tarifenin aşağı yukarı 1 yıl süreyle uygulanacak olmasını da göz önünde bulundurursak bu zam oranının halkımız tarafından yüksek olduğu düşünülebilir. Fakat bu zamda dediğim gibi Esnaf Odaları Birliğimizin ve Sucular Odalarımızın herhangi bir katkısı ve isteği olmamıştır. Bunun altını çizerek söylüyorum" dedi. 

Kalabak suyuna yapılan zammın bugüne kadar yapılan en yüksek zam olduğunu ifade eden Birsen, “Suyun satış fiyatına yapılan zam tüketiciye yansıtılmış ve yarından itibaren de suyun 3 buçuk lira olarak satılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye’sinden tarafımıza teklif iletilmiştir. Teklifin gerekçesi yazıyor. Askeri ücrete gelen zamların, depodaki kullanılan ürünlerin ithalatla yapıldığını, ithal ürünler olduğunu, doların, euronun artışlarını ve elektriğe, akaryakıta gelen zamların su fiyatlarının artışının bir sebebi olarak gösteriliyor. Gerekçeleri de o. Suyun kaynağının Eskişehir’de olması, belediyemizin kendi suyunu kendi halkına daha ucuza içirilmesinden yanayız. Söylediğim gibi, yapılan zam oranının, artış oranının çok yüksek olduğunu ve dolayısıyla bunda bizim kararımızın olmadığının altını çiziyorum” diye konuştu.

Belediyelerin halkına en iyi hizmeti en ucuza vermesi gereken kurumlar olduğunun altını çizen Birsen, “Eskişehir halkının gerçekten biraz evvel vermiş olduğumuz örneklerle yani kendi kaynağımızdan gelen suyu diğer illerden gelen su fiyatlarına sattığımızda zaten rekabet ortamını ortadan kaldırmış ve diğer kilometrelerce uzaktan gelen sularla aynı fiyatta satılması da doğru bir yaklaşım olmadığını biz zaten söylüyoruz. Belediyeler halkına en iyi hizmeti en ucuza vermesi gereken kurumlar, kamu kurumları. Dolayısıyla bir başka yerden etmiş olduğu bir zararı bir başka yönden karşılaması mümkün. Tabi bugüne kadar da bu kadar yüksek oranda zam yapılmadığı göz önünde bulundurursak tamamen belediye daha sonra kendisine ürettiği mal ve hizmetlerde kaynak yaratarak hizmet yapmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Bunun ceremesini bundan sonra yapılacak hizmetlerin ceremesini halkımızın üstüne yansıtmak onlardan topladıklarıyla hizmet etmek nasıl bir anlayış onu sizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.