Site Rengi

DOLAR 32,4018
EURO 34,7587
ALTIN 2.435,21
BIST 9.996,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Emek Mahalle muhtarının noter çağrısı

Emek Mahalle muhtarının noter çağrısı
31.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de nüfus yoğunluğu olan Emek Mahallesi’nde vatandaşlar noter açılmasını istiyor.

Emek Mahallesi’nde yaşayan ve çevre mahallelerdeki binlerce vatandaşın noter işlemlerini gerçekleştirmek için şehir merkezine yada 75’inci Yıl Mahallesinde bulunan gitmek zorunda kalıyor. Konuyla ilgili vatandaşların sıkıntı yaşadığını ifade eden Mahalle Muhtarı Sibel Akıl, bir noter ofisinin mahallelerinde açılması için yetkililere çağrıda bulundu. Noterlik hizmetlerinin herkes için erişilebilir ve kolay olması gerektiğini belirten mahalle muhtarı Akıl, Emek Mahallesi’ne bir noter ofisinin açılmasıyla birlikte, mahalle halkının ve çevre mahallelerin bu hizmetten daha kolay ve hızlı bir şekilde yararlanabileceğini ifade etti.

“Büyük bir mahalleyiz ve notere ihtiyacımız var”
Büyük ve kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Sibel Akıl, “Emek Mahallesi 60 bin kadar nüfusa sahip Eskişehir’in en büyük mahallesidir. Mahallemizde ticari yoğunluk oldukça yüksektir. Mahallemize tüm kurumların hizmet binaları ve çeşitli banka ve bankacılık hizmetlerine ait ATM’ler mevcuttur. Mahallenin sakinlerinin ihtiyacı olduğunda noter işlerini yürütmesi için uzun bir yol kat etmektedirler. Mahallemizde ticaret hacmi yüksek. Bunun yanı sıra tapu işlemleri de fazla. Bu nedenle biz mahallemize noter açılmasını istiyoruz. Böylelikle Ihlamurkent, Vadişehir, Gündoğdu, 71 Evler ve 75’inci Yıl Mahallesi’ndeki vatandaşları da böylelikle rahatlatmış olur. Ev alım satımlarında da artık direkt noter kullanılıyor. Veraset işlemlerinin de noter çok sık kullanıldığı için gerçekten mahallemizin noter ihtiyacı var. Bu konuyla ilgili bir an önce hizmet alabilmeyi umut ediyorum. Mahallemize bir noterin gelmesini çok istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.